TA van Edward Loef – Airbus komt van de grond

De financiële media berichtten dat de koersen van Airbus en Boeing voorlopig nog aan de grond blijven. Is dat zo?

Airbus vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600

De beurskoers van Airbus bereikte in maart vorig jaar na de uitbraak van het coronavirus de grond, maar komt nadien langzaam van de grond. De roze relatieve sterktelijn registreert ook een stijgende lijn. Dat betekent dat de koersprestaties ten opzichte van de Europese DJ Stoxx 600 index ook verbeteren. Eind mei is de beurskoers van Airbus boven de koerstoppen van het voorjaar uitgestegen en er tekent zich een steiler trendkanaal af. Alles wijst erop dat beleggers er goed aan doen om niet alleen af te gaan op mediaberichten, maar ook zelf even de grafiek te verifiëren voor wat betreft de feitelijkheden.

BOEING Co. (BA)

Op 15 januari 2020 vertoonde de beurskoers van het aandeel Boeing via een diamantpatroon verraderlijke trekken. Er zou volgens technische patroonherkenning het risico van een luchtzak in aantocht mogen worden verwacht. Die boodschap bleek meer dan juist. De technische analyse is dit keer wat minder uitgesproken stellig. Een dalende weerstandlijn zorgt recent voor terugkerend aanbod en de correctiefase in de afgelopen maanden duidt op moeite om in hogere sferen te koersen. Gelukkig is er alternatieve grafiek (die van Airbus) met een duidelijker trend. Dat maakt bij keuzestress de beslissing gemakkelijker. Het is dus de moeite waard om de boodschap van de koersgrafieken te begrijpen.

Dow Jones Transportation Average vanaf 2020

Koersgrafieken vertellen hoe de markt handelt en dus echt denkt. De boodschap van de grafiek is daarom veelzeggender dan alle pro- of contra-argumenten, hoe logisch deze ook mogen luiden. De Dow Jones Transportation Average beweegt in een stijgend trendkanaal en dat wijst op verwacht aantrekkend vervoer. De daling binnen het stijgende trendkanaal wijst op veranderende percepties, maar deze zijn boven de stijgende steunlijn nog niet overtuigend genoeg om van een trendbreuk te spreken. Het is handig om bij beleggingsbeslissingen eerst de richting in de beursindices te raadplegen en daarna pas de trends in de individuele beurskoersen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×