TA van Edward Loef – ASMI + ASML prikkelen fantasie

De technologieaandelen ASM International en ASML Holding duwen de AEX-index naar recordhoogte.

ASM International op uurbasis in de afgelopen drie maanden + relatieve sterkte versus AEX-index

De aandelen ASM International en ASML Holding zijn momenteel de best presterende aandelen van dit jaar in de AEX-index. De koersresultaten bedroegen zojuist ruim 91% respectievelijk 86% ten opzichte van bijna 28% in de AEX-index. In de afgelopen drie maanden is er sprake van een stijgend trendkanaal in ASM International met ruimte tot ca. € 360 richting de weerstandlijn. De (roze) relatieve sterkte (= ratio ASMI/AEX) bevestigt via een nieuw hoogtepunt de superieure kracht van de positieve trend. Zolang het proces van hogere toppen en bodems in absolute en relatieve zin voortduurt, betekent dit ondersteuning voor het koersverloop van de AEX-index.

ASML Holding op uurbasis in de afgelopen drie maanden + relatieve sterkte versus AEX-index

Niet verwonderlijk toont het koersverloop van ASML Holding ook een positieve trend met nog ruimte voor verdere koersstijgingen. Bij een beursnotering rond € 815 kan de bovenkant van het stijgende trendkanaal winstnemingen uitlokken. De aanhoudende out performance (zie stijgende roze relatieve sterktelijn = ratio ASML/AEX) geeft vooralsnog weinig reden tot zorg. De enige kritische opmerking is van algemene aard en heeft een universeel karakter. De technologiesector is volgens gangbare technische maatstaven nu even hoog gewaardeerd als rond de eeuwwisseling. De spreekwoordelijke technologiebomen lijken soms tot in de hemel te kunnen groeien, maar op enig moment komt de trendomslag. Blijf de opgaande trend(s) respecteren en kijk regelmatig naar de stijgende steunlijnen.

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De technologiewaarden duwen de AEX-index omhoog richting de 800-puntengrens. Deze magische grenswaarde kan worden gepasseerd op basis van twee technische argumenten. Een stijgende trend is zichtbaar via het proces van hogere bodems en hogere toppen. Een trend is intact, totdat het tegendeel blijkt. In dit kader biedt extrapolatie van het stijgende trendkanaal uitzicht op verdere koersstijgingen richting ca. 815 in de loop van deze maand. Deze als-dan-redenering voorspelt niet, maar constateert wat is op basis van trendanalyse. Belangrijk is uiteraard hoe om te gaan met de zichtbare feiten. Al het andere is natuurlijk speculatieve fantasie.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×