TA van Edward Loef – Belgische fijnproevers

Vandaag vragen drie koersbewegingen in Belgische aandelenkoersen om een technisch tussendoortje.

Compagnie du Bois Sauvage vanaf 2018 op weekbasis

Elke blik op de koersgrafiek is altijd een fotomoment van de beursbeweging. Het aandeel Cie du Bois Sauvage vertegenwoordigt een indirecte weerspiegeling van een beperkt aantal beursgenoteerde ondernemingen, voornamelijk in de industriële sector. Deze week schiet de beurskoers opeens met meer dan acht procent omhoog, hetgeen de grootste stijging in lange tijd blijkt. Het is in technische zin aannemelijk dat er een einde is gekomen aan de correctieve dalingsfase van de afgelopen maanden. De voormalige koerstoppen in de afgelopen jaren tussen € 395 en ca. € 410 zijn referentieniveaus voor bestaande en nieuwe aandeelhouders. Het betreft hier een voorlopig uitzicht op maximaal 10% koersrendement vanaf het huidige koersniveau bij € 373.

EVS Broadcasting Equipment SA op dagbasis vanaf augustus 2019

De voormalige koerstoppen in het aandeel EVS Broadcasting Equipment SA rond € 17 blijkt na de opwaartse koersuitbraak begin maart de rol van nieuwe steun te hebben vervuld. Vorige maand bleek deze steun een springplank voor een explosieve stijging naar ca. € 20. In het beursjaar 2019 werden tussen € 19,50 en € 20,00 bodems gevormd die nu de rol van weerstandzone vervullen. Omdat het proces van hogere bodems en toppen vanaf het dieptepunt in maart vorig jaar intact is en lijkt te versnellen, richt de technisch blik zich naar boven. Het plan is nu om alert te zijn op een opwaartse uitbraak boven € 20,50, omdat dan bijna 20% koerspotentieel te bespelen valt.

Lotus Bakeries vanaf september 2019 (log-schaal) + (relatieve) koersprestaties t.o.v. Bel-20 index

Het thuiswerken als gevolg van de uitbraak van het coronavirus heeft er wellicht toe geleid dat mensen zichzelf thuis wat gemakkelijker verwennen met een smakelijk tussendoortje, zoals een koekje of een gebakje. Vanaf het eerste kwartaal in 2020 toont de beurskoers van Lotus Bakeries gaandeweg een sterkere stijging ten opzichte van het koersresultaat van de BEL-20 index. De koerswinst in het aandeel Lotus Bakeries bedraagt in de afgelopen twee jaar ca. 117%, terwijl de BEL-20 index slechts 16% in waarde is gestegen. Afgelopen weken krijgt deze outperformance zelfs een extra zetje als een kers op de taart. Lotus Bakeries is een aandeel voor de fijnproevers op de beurs.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×