TA van Edward Loef: Belgische, Nederlandse en Deutsche Post

Worden er nu meer of minder post(pakketten) bezorgd als gevolg van het coronavirus. En welke boodschap vertellen de beurskoersen van PostNL, BPost en Deutsche Post?

 BPOST vanaf september 2015 (log-schaal)

Vanaf het dieptepunt in maart presteren de beurskoersen van de Nederlandse, Belgische en Duitse post sterker dan de nationale beursgemiddelden. BPost steeg met bijna 45%, hetgeen ruimschoots beter is dan de koersstijging van de BEL-20 index zelf (= ca. 28,5%). Een dalende trendlijn van de afgelopen jaren is opwaarts gepasseerd. Ook is de beurskoers van BPost uitgeklommen boven de koersbodems van 2018 en 2019. Dat bezorgt vanuit charttechnisch oogpunt hoger gelegen koersdoelen. De bestemming voor het adresseren van de beurskoers ligt richting € 11,50 tot € 12.

PostNL vanaf 2011 + relatieve sterkte t.o.v. BPost

De koersontwikkeling van PostNL illustreert in het afgelopen decennium een moeizaam traject om winstgevend te zijn of te worden. De grote koerssprong vanaf de bodem dit jaar heeft het vijfvoudige rendement (157%) gebracht ten opzichte van de koersprestaties van de AEX-index (31%). Deze rally blijkt dus opmerkelijk sterker ten opzichte van het Belgische postbedrijf bij onze zuiderburen. Omdat de trend nu positief is, wordt vanzelfsprekend de stijgende trend gerespecteerd en uitgekeken naar nog hogere koersniveaus. Bij een koers rond € 3,25 komt een dalende meerjarige weerstandlijn in beeld die de beurskoers weer kan terugsturen naar waar het vandaag kwam (= lagere niveaus). Die boodschap komt pas aan bij een beursnotering onder € 2,40.

Deutsche Post vanaf september 2015 + relatieve sterkte ten opzichte van PostNL

Het aandeel Deutsche Post is vanaf de bodem in maart ruim verdubbeld (109%) in beurswaarde. Deze Duitse beursgraadmeter, de XETRA DAX, presteert ruim half zo gunstig (57%) in het herstel. In relatieve zin heeft de beurskoers van Deutsche Post in de afgelopen jaren ondanks de dalingsfasen beter gepresteerd dan de beurskoers van PostNL. Maar in de laatste twee maanden verslechteren de koersprestaties ten opzichte van PostNL. Deze berichtgeving pleit ervoor om PostNL te complimenteren met de inspanningen van de afgelopen tijd en het aandeel PostNL de voorkeur te geven bij het bestellen van postaandelen op de beurs.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×