TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

Het Franse Carrefour wordt mogelijk overgenomen door een Canadese exploitant van supermarkten en gemakswinkels. De beurskoers steeg met meer dan 15%.

Carrefour vanaf 2011 (log-schaal)

Of het Canadese Couche-Tard daadwerkelijk het France Carrefour zal overnemen, is nog onderwerp van gesprek. Zolang er geen duidelijkheid bestaat is de beurskoers speelbal van speculatie. Toch is er weer iets te zeggen op basis van technische argumenten. Hoewel de koersgrafiek op semi-logaritmische schaal is afgebeeld, is de beurskoers als gevolg van de overnamebesprekingen gestegen naar het 23,6 Fibonacci-retracement van de meerjarige dalingsfase. Een gebruikelijker Fibonacci-retracement is het 38,2% niveau. Dat betekent bij een huidige koers rond € 18 nog een stijgingspotentieel van € 3,00 naar $ 21,00. Dat neigt dan misschien wel naar een vijandig bod.

 

Just Eat TakeAway vanaf 2020

Het aandeel Just Eat Takeaway is in de afgelopen weken weer opgelopen. Naar verluid profiteert de onderneming van de lockdownmaatregelen. Het bezorgen van maaltijden is populair nu restaurants gesloten zijn en voorlopig dicht blijven. Er wordt echter winstgenomen nu de beurskoers de piekniveaus van het afgelopen jaar weer heeft bereikt. Zolang de onzekerheden in de economie als gevolg van de lockdown voortduren, lijkt de beurskoers gevangen in een zijwaartse tradingrange tussen € 102,50 en € 83,00. De menukaart toont nu een prijzig plaatje, maar rond € 83 lijkt de tijd voor een nieuwe bestelling aandelen een stuk aantrekkelijker.

EuroStoxx 50 index op uurbasis vanaf 14 december 2020

De optimistische aandelenbeleggers in Europa doen er verstandig aan om in de komende uren alert te blijven op de stijgende steunlijn van de EuroStoxx 50 index langs de bodems van 21 december 2020 en bodem op 5 januari dit jaar. Na 5 januari wijst immers de opwaartse uitbraak boven de vorige koerstop op een bereidheid om tegen gemiddeld hogere waarderingen aan de koopzijde te opereren. De kortetermijn terugval verleidt vervolgens de spijtoptanten om mee te doen in de weg omhoog. Dat betekent dat de EuroStoxx 50 index niet meer mag terugvallen onder de 3600-puntengrens. Gelet op het huidige koersniveaus ligt de risicogrens dichtbij en dus zijn de risico’s relatief snel beheersbaar.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker