TA van Edward Loef – Drie AEX-toppers

Sinds begin juni dit jaar maakte de AEX-index pas op de plaats. Drie aandelen (Adyen, Kon.DSM en IMCD) stegen in de afgelopen vier maanden met meer dan 20%.

Adyen vanaf 2019 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

De beurskoers van Adyen wist begin mei dit jaar de koerstop van februari te passeren. Terwijl de AEX-index vanaf begin juni een adempauze inlaste, steeg de beurskoers onverdroten verder. Het weerstandniveau van juli en augustus rond € 1.500 werd op 17 september ook uitgenomen. Inmiddels noteert de beurskoers € 1.722. Extrapolatie van het stijgende trendkanaal levert uitzicht op een stijgingsfase naar € 2.300. Er zijn signalen die op het tegendeel duiden. Ook in de relatieve zin worden momenteel nieuwe hoogtepunten geboekt. Met andere woorden, Adyen is een geweldige out-performer.

Kon.DSM vanaf 2019 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Het aandeel Koninklijke DSM heeft in de loop van juni dit jaar de koerstoppen van februari – en daardoor ook de koerstoppen uit de tweede helft van 2019 – gepasseerd. Nieuwe hoogtepunten betekenen dat beleggers bereid zijn meer te betalen dan in de periode daarvoor. Dat is een teken van vertrouwen en van kracht. Het proces van hogere toppen en hogere bodems continueert nog steeds. Alleen een daling onder de € 140 doet de steile opgaande trend sneuvelen. De recent hogere bodem bij € 141,10 op 5 oktober en de koerstoppen van september nabij de € 139, bieden spijtoptanten bij een terugval nieuwe instapkansen.

IMCD op uur-basis in de afgelopen drie maanden t/m 13 oktober 2020 om 15:45 uur

Vorige maand – op 17 september – werd een opwaartse uitbraak waargenomen in het aandeel IMCD boven de koerstoppen van augustus. Vanuit een lange termijn perspectief werd de bovenkant opgezocht van een meerjarig stijgend trendkanaal. Winstnemingen liggen dan voor de hand. Het sentiment op het Damrak is nadien in algemene zin verbeterd. De koersontwikkeling van IMCD toont momenteel een symmetrische driehoek. Dit patroon is meestal een continuatiepatroon halverwege een trendmatige beweging. Een opwaartse uitbraak lijkt dan ook het meest waarschijnlijk. Dat zou betekenen dat ook de lange termijn positieve trend een nieuwe impuls kan krijgen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×