TA van Edward Loef – E-commerce mindert vaart

De lockdown maatregelen vanwege de coronacrisis geven de digitale economie een extra boost. Maar E-commerce mindert vaart.

L&G Ecommerce Logistics UCITS ETF op weekbasis + parabolic Stop & Reverse + RSI(14)

In het eerste kwartaal kreeg menig beleggingstitel de bibbers van de mogelijke gevolgen van het Covid-19 coronavirus. De afgekondigde wereldwijde lockdown maatregelen deden de digitale economie, waaronder de ecommerce-bedrijven goed. De koersrally vanaf het dieptepunt in maart dit jaar in L&G Ecommerce Logistics UCITS ETF duwde de beurskoers vanuit een oversoldwaardering in de RSI onder 30 naar een overboughtwaardering medio oktober dit jaar. Na een kortstondige correctie heeft de L&G Ecommerce Logistics UCITS ETF de weg omhoog weer gevonden, maar dat geldt niet voor de relatieve sterkte index (RSI). Dat is vaak een voorbode voor een trendomslag. Een goede reden dus om de ‘Stop And Reverse’ (SAR) indicator in te zetten voor het signaleren van een mogelijke draai omlaag.

Amazon.com in 2020… nu gevangen in een symmetrische driehoek

Begin september dit jaar kwam er een voorlopig einde aan de rally in de beurskoers van het Amerikaanse e-commerce bedrijf Amazon.com (AMZN). Sindsdien toont de trend wispelturig gedrag, waarbij de toppen recent lager komen te liggen en de bodems hoger. Uiteindelijk zal er een winnaar worden geforceerd via een uitbraak uit de driehoekformatie. Meestal wordt daardoor de richting van de trend bepaald en worden evenwijdig aan de steun- of weerstandlijn nieuwe trendlijnen getrokken ter indicatie van de toekomstige koersdoelen. Eerdaags is een koeruitbraak te verwachten en het vermoeden bestaat dat deze eerder neerwaarts dan opwaarts zal zijn. Een correctie naar $ 2400 dreigt, maar wordt afgewend boven $ 3250, waarboven het koersdoel $ 3750 zal ontstaan.

Alibaba Group (BABA) vanaf 2019

Het Chinese internetglomeraat Alibaba Group (tickersymbool ‘BABA’, genoteerd aan de New York Stock Exchange) is vanwege haar e-commerce activiteiten vanaf het dieptepunt in maart dit jaar fors opgelopen. Trendvolgers met een positieve kijk op de grafiek zijn vooral gefocust op het proces van hogere bodems gevolgd door hogere toppen om koopprikkels te activeren. In de recente dalingsfase is het positieve proces verstoord. Een herstelpoging in de tweede helft van vorige maand eindigde in een lagere top. De kenmerken van een (H)oofd(S)choudertop worden nu opeens zichtbaar. Hierdoor geeft de beurskoers een hint richting een aanstaande dalingsfase naar $ 200.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker