TA van Edward Loef – Een ‘Fasten Seat Belt’-signaal

Het aandeel Air France-KLM noteert zojuist ca. 18% lager dan een week geleden. Beleggers herinneren zich wat speculeren richting Halloween inhoudt.

Air France-KLM op uurbasis vanaf eind juni t/m hedenmiddag

Op 5 oktober werd met grote zorg uitgekeken naar de glijvlucht van onze beursgenoteerde nationale blauwe trots, Air France-KLM. Het proces van lagere toppen en lagere bodems gaf aanleiding om rekening te houden met een tijdelijke opleving van ruim 6%. Tijdens de dalingsfase was er immers een luchtzak ontstaan bij ca. € 3,24 en vaak worden zulke gaten weer met een notering gesloten. Die technische manoeuvre voltrok zich een paar dagen later op 8 oktober. Vorige week vrijdag sloot de beurskoers op € 3,29 nadat de bovenkant van het dalende trendkanaal was bereikt. Het nieuwe dieptepunt vandaag doet beseffen dat deze vlucht nog meer turbulentie wacht.

APPLE INC. (AAPL) op maandbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Op de eerste handelsdag van deze maand werd in de grafiek van Apple Inc. (AAPL) een trendbreuk besproken. De grafiek op maandbasis toont vorige maand een zgn. ‘dark cloud cover’-patroon. Dat wil zeggen dat de winstnemingen dieper reikten dan het 50% koersverschil tussen de openings- en slotkoers van vorige maand. Een donkere wolk wijst meestal op een naderende afkoeling. Deze afkoeling was wel nodig want de relatieve sterkte index op maandbasis noteerde eind augustus boven 83 op een overspannen waardering die voor het laatst in 2012 werd gesignaleerd (niet getoond). In de maanden erna verloor de beurswaarde ca. 45%. Een koersdoel van $ 70 mag worden verwacht indien de beurskoers van Apple onder de bodem van september (< $ 103) wegzakt.

iShares Global Technology ETF (IXN) vanaf oktober 2017

Nu er weer een nieuwe lockdown fase in werking treedt weten aandelenbeleggers dat de technologiewaarden relatief aantrekkelijk zijn. Thuiswerken bevordert de digitale economie en de toenemende vraag naar technologische ondersteuning is dan een logische verklaring. Maar er bestaat helaas een letter ‘M’ van het woord ‘MAAR’. Maar wanneer het proces van hogere toppen en hogere bodems stagneert en er een dubbele top wordt gevormd, dan kan een lagere bodem onder de vorige bodem duiden op een trendomslag. In de iShares Global Technology ETF (IXN) zien we nu een duidelijk ‘M’-patroon. Waar dit toe kan leiden zagen we in het vierde kwartaal van 2018.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker