TA van Edward Loef: ‘EUR/USD sterker en rente hoger?’

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken lijkt met haar gewijzigde monetaire beleid bewust aan te sturen op een verzwakking van de Amerikaanse dollar.

EUR/USD op dagbasis vanaf augustus 2020

Is de euro nou zo sterk of is de US dollar nou zo zwak? Het is maar goed dat er geen voetbalcoach aan het woord is in de valutamarkten. De grafiek van EUR/USD op dagbasis vanaf begin vorige maand (augustus) toont een proces van hogere (intraday) koerstoppen en hogere bodems. De opgaande trend in de euro is onmiskenbaar zichtbaar, maar in de afgelopen weken niet heel overtuigend. Dit laatste blijkt uit de overlappende stijgingen en dalingen. De actuele dagcandle is een fotomoment rond 16:25 uur en toont de kenmerken van een bearish ‘shooting star’. De uitbraakpoging lijkt te mislukken. Een daling naar $ 1,18 lijkt nodig voor een aanloop naar een succesvolle rally naar $ 1,25.

Duitse 10-jaars rente vanaf augustus 2019 + 20/120-daags gemiddelden

De Duitse 10-jaars rente beweegt momenteel in het midden van een maandenlange zijwaartse tradingrange. De golfslagen in de 20-daags en 120-daags gemiddelden zijn niet groot en de opwaartse en neerwaartse kruisingen hebben in de afgelopen tijd veel valse signalen opgeleverd. Dat laatste is ook logisch in een trend die noch neerwaarts, noch opwaarts aangemerkt kan worden. Er tekent zich met een beetje fantasie ook een driehoekformatie af, maar uitbraken nabij de punt van de driehoek zijn traditioneel zeer onbetrouwbaar. Een stijging boven -0,35% of daling onder -0,55% is nodig voor een indicatieve richting.

German Bund future vanaf september 2019

Het termijncontract op de Duitse 10-jaars staatslening (bund future) toont in technisch opzicht een hoofdschouderpatroon aan de bovenkant van een stijgend trendkanaal. Dit patroon voorspelt in theorie een daling zodra de neklijn rond 175 neerwaarts wordt gepasseerd. Antiperen op een neerwaartse uitbraak is altijd een hachelijke beslissing, want boven de neklijn is er nog geen technische schade. Wel duidt de lagere top van de rechterschouder een hint richting verkoopdruk. Mocht de neklijn neerwaarts sneuvelen, dan wordt het koersdoel ca. 173.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker