TA van Edward Loef – Europese Automobielsector geeft gas

De Europese automobielsector anticipeert op betere tijden in 2021. Sommige auto-aandelen geven zelfs vol gas.

Volkswagen Vz

De beurskoers van het Duitse Volkswagen Vz geeft vandaag vol gas bij de opwaartse uitbraak van een dalend wigpatroon. De opleving volgt op na een succesvolle terugtest van de koerstoppen in oktober dit jaar. Deze oude weerstand acteert als nieuwe steun voor hen die de rally begin november naar de bovenkant van de tradingrange hebben gemist. De veranderende perceptie na de opwaartse uitbraak van een dalende weerstandlijn betekent een draai van pessimisme naar ontluikend optimisme. Het lijkt daarom verstandig om de weerstandzone bij € 155 de komende dagen/weken goed in de gaten te houden. Boven € 155 wil waarschijnlijk menig aandelenbelegger meeliften naar € 190.

Porsche Automobil Holding vanaf december 2019

Het aandeel van de Duitse Porsche Automobil Holding lijkt in grove lijnen een zigzaggend parcours af te leggen. Patroontechnisch lijkt het koersverloop vanaf de bodem in maart dit jaar een typisch correctief marktgedrag te vertonen bestaande uit twee rallyfasen onderbroken door een correctie in de periode juni t/m eind oktober. Vaak zijn de twee stijgende fasen qua omvang aan elkaar gelijk. De recente correctie vanaf eind november lijkt nu ook voltooid. Dat suggereert nu stijgingspotentieel naar de koerstop van eind 2019 en begin dit jaar rond € 71. Deze visie krijgt ondersteuning vanuit de Europese automobielsector.

DJ Stoxx 600 Automobile & Parts index (SXAP) op maandbasis vanaf 2001

In 2015 verschenen tijdens de ontwikkeling van de top in de Europese Automobielsector speculaties over het groeipotentieel in Europese aandelen. In werkelijkheid begon de Duitse economie te sputteren en de Europese aandelenmarkt en cyclisch automobielsector sloeg een andere richting in. Vanaf de bodem in maart is sprake van een krachtig koersherstel in de Europese automobielindustrie waarbij de dalende weerstandlijnen in de koersgrafiek en in de (roze) relatieve sterktelijn opwaarts zijn gepasseerd. Dat betekent dat beleggers anticiperen op gunstiger perspectieven in 2021.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker