TA van Edward Loef – De Europese technologiesector verzwakt

In de eerste vier maanden van dit jaar behoorde de Europese technologiesector in de top 5 van best presterende sectoren. Nu lijkt de sector te verzwakken.

Europese DJ Stoxx 600 Technology Sector + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

Na vier handelsmaanden heeft de Europese DJ Stoxx 600 Technology index (SX8P) 15,1% koerswinst gerealiseerd tegenover 9,6% in de Europese DJ Stoxx 600 index (STOXX). In de top 18 van Europese DJ Stoxx 600 sectoren glijdt de technologiesector nu af van een vijfde naar een achtste plaats. In de blog van 22 april kreeg de nieuwe koerstop in de beurskoers geen bevestiging tegenover de Europese DJ Stoxx 600. Deze verzwakking duidde op een laat stadium in de stijgingsfase, hetgeen tijdens de opmaak vandaag wordt benadrukt via een daling onder de dieptepunten van vorige maand.

BE Semiconductor Industries (BESI + relatieve sterkte index (RSI)

Op 26 maart dit jaar werd het aandeel BESI op kwartaalbasis, weekbasis en dagbasis beoordeeld. De beurskoers noteerde op dat moment € 68,28. Een vijfgolvenstructuur duidde op een koersdoel tussen € 76 en € 81 ‘in de komende weken’. Ruim twee weken later werd intraday bij € 78,72 een hoogste beursnotering gesignaleerd. Sindsdien wordt de koerswinst verzilverd en de indruk bevestigd dat het laatste ritje omhoog nu achter ons ligt. De koersontwikkeling op dagbasis duidt bij de opmaak van deze blog op een daling onder de koerstop van februari dit jaar. Deze weerstand zou in theorie dienst doen als nieuw steunniveau, maar faalt nu in deze rolwisseling. De relatieve sterkte index raakt spoedig oververkocht (zie ook maart 2020). Bij € 55 zou de steun meer succes hebben.

Infineon Technologies (IFX) vanaf 2020 op dagbasis

Een trend is intact, totdat het tegendeel blijkt. Deze uitspraak is al vaak aangehaald, maar heeft een belangrijke functie in het aandeel Infineon Technologies (IFX). De koersstijging vanaf het dieptepunt in maart vorig jaar laat zich goed kanaliseren, maar zojuist wordt het stijgende trendkanaal aan de onderzijde verlaten. Dat duidt na de (drie)dubbele top dit jaar op meer aanbod of gebrek aan nieuwe vraag. De trend verandert dus van richting. Rond € 31 zou een speculatieve herstelpoging mogen worden verwacht. Blijft koersherstel uit, dan kan de beurskoers omlaag richting € 28 en zelfs € 23.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×