TA van Edward Loef – Galapagos terug naar af

Galapagos-oprichter Onno van de Stolpe stelt beleggers gerust. Er is geld en sprake van een volle pijplijn. Technisch gezien is er steun dankzij twee trendlijnen.

Galapagos vanaf december 2017

Het koersdrama dat zich dit jaar afspeelt in het aandeel Galapagos lijkt bijna voorbij. Vanaf de top dit jaar tekent zich een dalende weerstandlijn langs lager gelegen koerstoppen af. Het is een gebruikelijk fenomeen dat de dalende steunlijn getrokken evenwijdig aan de dalende weerstandlijn voor terugkerende vraag moet gaan zorgen. Deze dalende steunlijn wordt momenteel getest, waarbij er een extra vangnet lijkt gespannen door een horizontale steunlijn getrokken langs de bodems uit 2018. Galapagos is weer terug bij af. Dat vraagt dus om een nieuwe start geboden door een nieuwe schare investeerders.

Kon. Philips op uurbasis in de afgelopen drie maanden

In het aandeel Kon.Philips tekent zich in de afgelopen weken een stijgend trendkanaal af. Een stijgende steunlijn getrokken langs de bodem van eind oktober en eind vorige week verloopt evenwijdig aan de stijgende weerstandlijn langs de gesignaleerde meest recente koerstoppen in oktober en november dit jaar. De beurskoers van Kon.Philips bewoog in de laatste paar weken zijwaarts, maar deze week lijkt begonnen aan een stijgingsfase naar € 49 bij een actuele koers rond € 44,10. De hogere bodem op uurbasis werd een paar uur geleden gezet bij € 43,51. Dat betekent een foutmarge van ca. € 0,60 tegenover een winstpotentieel van ca. € 5,00. Hier lijkt de oude slogan ‘Philips, dan is het goed’ van toepassing.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Na de relatief forse rally vorige maand neemt de kracht van de stijging van de AEX-index in de laatste weken af. De beursgraadmeter kruipt als het waren omhoog met het hoogste koersniveau dit jaar rond AEX 632 in gedachten. Deze denkrichting blijft gerechtvaardigd zolang het 20-uurs gemiddelde boven het 120-uurs gemiddelde beweegt. Bij de opmaak van deze analyse neemt de afstand tussen de indexstand en de afgeleide koersgemiddelden weer toe. Dat duidt op een aanzet tot een eindejaarssprint.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker