TA van Edward Loef – Geen campingrally in 2021

In de zomer van 1997 en 1998 was er sprake van een campingrally. Beleggers in de reisbranche zijn al volgeboekt.

Dow Jones Stoxx Europe 600 Travel & Leisure index  + voortschrijdend ‘Rate of Change’ 12-maanden

Beleggers in de aandelensector Travel & Leisure hopen wellicht dat deze zomer er weer meer internationaal gereisd kan en mag worden. Dit jaar presteert de Europese DJ Stoxx 600 Travel & Leisure index bovengemiddeld sterk. Alleen de Europese automobielsector presteert tot dusver nog sterker. De ‘Travel & Leisure’-sector heeft afgelopen 12 maanden duidelijk getracht voorbij de ‘lockdown’-maatregelen te kijken. De procentuele koersverandering vanaf het dieptepunt vorig jaar blijkt het sterkst sinds de introductie van deze sector. Het is daarom nog maar de vraag of er genoeg kopers overblijven om deze rally in de reis- en verblijfssector vast te houden.

Gemiddelde van de 6-maandse koersveranderingen in de Travel & Leisure sector sinds 1993

Wetenschappers hebben nooit echt goed kunnen verklaren waarom de koersprestaties in de aandelenmarkten verslechteren na april en weer relatief krachtiger worden na oktober. Het ‘Sell in May’-effect in de Europese DJ Stoxx Travel & Leisure sector begint in termen van statistiek relatief vroeg. De beste performance cijfers over een periode van zes maanden werd na 1993 in de maand maart afgerond. Indien over een halfjaar de balans opnieuw wordt opgemaakt, hoeven aandelenbeleggers niet te rekenen op een doorzettende koersstijging in deze specifieke sector.

ACCOR vanaf oktober 2019 + 20/120-daags gemiddelden

De invloed van externe factoren op de beurskoers wordt o.a. ook gemerkt door het Franse Accor, bekend van de hotelketens. Toen vorig jaar het COVID-19 virus uitbrak daalde het 20-daags gemiddelde begin februari 2020 onder het 120-daags gemiddelde. De positieve trend draaide naar een negatieve trend. Nu geldt het omgekeerde, hetgeen positief is. Chart technisch lijkt het nu interessant om aan de onderkant van een stijgend trendkanaal in het aandeel Accor te investeren. Het stijgende 120-daags gemiddelde geldt dan als een indicatieve vangrail mocht een koersstijging uitblijven. Dat laatste is niet onmogelijk, want het 20-daags gemiddelde daalt al een paar weken.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×