TA van Edward Loef – Gevallen engel en wedergeboorte

Het aandeel Galapagos is een zogenaamde ‘gevallen engel’. Kon. Bam Groep lijkt uit de dood te herrijzen. En de AEX lonkt naar recordniveau.

Galapagos op maandbasis + 12-maands gemiddelde + relatieve sterkte index (RSI)

Het goede nieuws voor aandelenbeleggers Galapagos is het meerjarige lange termijn stijgende trendkanaal. Het slechte nieuws is de correctieve beweging in de afgelopen 12 maanden. Het 12-maand’s gemiddelde is helaas ook omlaag gericht. Er bestaat daardoor het risico dat de beurskoers terugvalt naar de onderkant van de stijgende steunlijn rond € 45. Bij een actuele beursnotering rond € 66,36 kan de beurskoers dus nog een derde aan waarde verliezen. Dat is precies de reden waarom de technische ondergrens bij € 66,20 wordt gelegd om herstelkansen de ruimte te geven.

Koninklijke BAM Groep op weekbasis

Op 5 februari jongstleden was een koerssprong van 14% een reden om de trend van de beurskoers Koninklijke BAM Groep weer in de steigers zetten (bij € 1,8540). Vandaag is een koerssprong van ruim 8% voldoende bewijs voor een stabieler fundament voor verder stijgingspotentieel. Met enige fantasie kan in de afgelopen 12 maanden een omgekeerd (H)oofd(S)chouderbodempatroon worden herkend. Een opwaartse doorbraak van de (gele) neklijn zou een eerste aanwijzing zijn voor een klim naar € 3,20. Een tweede aanwijzing volgt bij een beurskoers boven de koerstop van 24 november 2020 bij € 2,1740.

AEX-index op maandbasis vanaf 1999 + 12-maands gemiddelde

Op basis van jaarlijkse koersdata, kwartaaldata, maanddata, weekdata en dagelijkse data bevindt de AEX-index zich in een stijgende trend. Deze waarneming geschiedt hedenmiddag bij een indexstand op 685,41. Voor beleggers die iets verder kijken dan een paar dagen of weken is de slotkoers op 31 augustus 2000 interessant op basis van maanddata. Niet eerder werd een hoogste slotkoers ooit boven 689,52 gezet op maandbasis. Dat betekent dat beleggers met een focus op wekelijkse of dagelijkse koersdata zich zeer goed bewust moeten zijn van de trading-/beleggingshorizon die men hanteert. De hoogste slotkoers op weekbasis werd gezet op 695,18 op 1 september 2000.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×