TA van Edward Loef – Gezonde uitbraak in Health Care sector

De maand juni is slechts halverwege gevorderd en toont in technische zin een blakende gezondheid.

Europese DJ Stoxx 600 Health Care sector (SXDP) op maandbasis vanaf 2008 + relatieve prestaties

Het heeft even geduurd – een paar jaar om precies te zijn – dat de technische condities in de Europese DJ Stoxx 600 Health Care sector (SXDP) weer blijk geven van een blakend gezonde koersontwikkeling. Van de 18 DJ Stoxx 600 hoofdsectoren blijkt deze sector deze maand, met een stijging van 6,6%, de sterkste stijging te tonen. De relatieve sterkte ten opzichte van de breder samengestelde DJ Stoxx 600 index bleek na april 2020 daarentegen de zwakste sinds de bodem in 2009. Zowel in absolute als in relatieve zin krijgt de Health Care sector deze maand een positieve impuls. Een goede reden om op zoek te gaan naar individuele aandelen met nieuwe gezonde prikkels.

Beiersdorf AG op weekbasis vanaf 2019 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 Health Care sector

Het beursgenoteerde Duitse Beiersdorf AG is wereldwijd bekend dankzij producten voor persoonlijke verzorging. Gezondheid en huidverzorging liggen dicht bij elkaar. De beurskoers van Beiersdorf toonde sinds de topwaardering in 2019 een negatieve trend. In februari dit jaar werd zelfs een relatief dieptepunt bereikt in de koersprestaties, afgezet tegen zowel de Europese Personal Care & Household Products sector (SXQP) als ten opzichte van de Health Care sector (SXDP). De opwaartse uitbraakpoging deze maand geeft nu een plezierig en rustgevender gevoel. Boven € 105 zou de weg vrijgemaakt kunnen worden voor een koersstijging naar € 117 in de komende maanden.

Recordati S.p.A. vanaf 2020

Gelet op de koersontwikkelingen in de Europese gezondheidssector mag er ook aandacht worden geschonken aan mogelijke koopkansen in minder bekende aandelen. Denk hierbij aan het Italiaanse Recordati S.p.A., een gerespecteerd internationaal opererend farmacieconcern. De beurskoers van Recordati S.p.A. beweegt nu bijna al een jaar lang per saldo zijwaarts, maar in de afgelopen weken gaat het eindelijk de goede kant op. Een opwaartse koersuitbraak boven € 49 kan aanleiding geven voor een sterke rallyfase. De beurskoers van Recordati kan dan snel richting € 56 doorschieten. De ervaring leert; hoe langer de zijwaartse beweging, des te krachtiger de te verwachten koersuitbraak.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×