TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

Een probaat middel om het belegde vermogen te laten groeien is een focus op stijgende trends. Daar hoort natuurlijk wel een bijsluiter bij.

CUREVAC (EUR 82,54 / ISIN NL0015436031) op dagbasis

Het beursgenoteerde biofarmeutisch bedrijf CureVac NV staat volop in de mediabelangstelling. Nadat heb bedrijf bemoedigende resultaten meldde over de werking van het coronavaccin en van de Europese Unie een kapitaalinjectie kreeg van 80 miljoen euro wordt de eerste levering van CureVac-vaccins in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. De positieve berichtgeving leidt tot extra vraag naar aandelen CureVac NV. De beurskoers is in korte tijd opgelopen van € 40 naar bijna € 90. In de afgelopen twee handelsdagen zijn in de grafiek twee koersgaten ontstaan. Deze zgn. ‘gaps’ (zie oranje prijsvenster) worden idealiter spoedig gevuld met koersnoteringen. Rond € 71,50 lijkt het technisch verantwoord om te speculeren over het aantal bestellingen van aandelen CureVac NV.

HelloFresh (€ 48,62 / ISIN DE000A161408) op uurbasis

Het handige van deze technische analyse blog is dat men vanuit huis gemakkelijk frisse suggesties kan krijgen voor het signaleren van nieuwe kansen op de beurs. De beursgenoteerde thuisbezorger HelloFresh lijkt een geheel eigen koers te varen, maar dat biedt nu wel interessante ingrediënten voor een positief verhaal. Een dalende trendlijn vanaf de top in oktober is eind vorige week opwaarts gepasseerd. Vanaf de bodem vorige maand zien we hogere bodems en hogere toppen. Wanneer de beurskoers dan terugvalt, kun je als het ware een koopbestelling met korting doorgeven. Een verwachte stijging naar € 56,50 valt wellicht in de smaak. The Proof is in the eating of the pudding.

XETRA DAX INDEX op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De Duitse Xetra DAX index is sinds het dieptepunt in maart dit jaar krachtig hersteld en bereikte op 3 september bij een indexstand op 13.460,46 een hoogste koersniveau. Daarna volgde een scherpe reactie, maar deze blijkt gisteren bij een hoogste notering op 13.445,11 helemaal weggewerkt. Bij de opmaak van dit rapport rond 16:00 uur beweegt de Xetra DAX tussen ca. 13.300 en 13.445. Het wachten is op een nieuwe impuls uit deze smalle bandbreedte. Een opwaartse uitbraak zou een eindejaarsrally kunnen inleiden. De bijsluiter waarschuwt echter voor een daling onder 13.300.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker