TA van Edward Loef: ‘Herinnering aan september 2001’

Het is vandaag 19 jaar geleden dat de terreuraanslagen van Al Qaida in de Verenigde Staten de (beleggings)wereld schokte. Wat ging er in de handelsweek van 9/11 vooraf?

S&P 500 index koersverloop op dagbasis in 2001 t/m september 2001

Op vrijdag 7 september 2001 berichtte The Wall Street Journal dat er een potentieel AIDS vaccin was ontwikkeld. De Europese aandelenmarkten zakten diep weg na de publicatie van het Amerikaanse werkloosheidspercentage dat naar 4,9% was gestegen. De Nasdaq Composite sloot daardoor voor het eerst sinds april 2001 onder de 1700-puntengrens. En de S&P 500 index sloot de handelsweek op 7 september 2001 af op de laagste slotstand van dat beursjaar. Twee duidelijke technische verkoopsignalen gingen dus vooraf aan de beurspaniek die op dinsdag 11 september 2001 zou uitbreken. Deze herinnering komt elk jaar op 11 september ook weer terug bij het herdenken van de vele slachtoffers die 19 jaar geleden vielen.

PELOTON INTERACTIVE INC. (PTON)

Nog altijd vinden veel beleggers het maar raar dat koersdoorbraken van steun- en weerstandniveaus een signaalfunctie vervullen. Nog gekker is de gedachte dat beurskoersen volgens een volstrekt natuurlijk ritme hun acties en reacties conform een universeel fractaal proces openbaren. Alsof er een onzichtbare hand aan het werk is. Het Elliott Wave Principe hanteert de filosofie dat koerscorrecties in drie golven worden voltooid en dat stijgingsfasen afgerond worden na vijf golfbewegingen. Een voorbeeld van het fractale proces tonen de (blauwgekleurde) vijf subgolven in het aandeel Peloton Interactive tijdens de grote derde stijgingsfase tot begin augustus dit jaar. De herstelbeweging vanaf de bodem in maart dit jaar lijkt nu compleet. De relatieve sterkte index toont negatieve divergentie. Verwacht een daling naar ca. $ 60 waarschijnlijk in een vrije valbeweging.

SOFTBANK op uurbasis

In de afgelopen week meldden financiële media dat niet zozeer een investeringsfonds gelieerd aan SOFTBANK de oorzaak is geweest van de enorme stijgingsfase in Wall Street, maar de optelsom van een enorme hoeveelheid gekochte call-opties door particulieren. De koersgrafiek van SOFTBANK toont in de afgelopen twee maanden de kenmerken van een trendomslag via het beruchte hoofdschouder toppatroon. De nekslag in het aandeel SOFTBANK deed zich begin deze week voor. Wees dus niet verrast wanneer er in de nabije toekomst plotseling heel veel gekochte call-opties worden aangeboden. Het bekendste koerspatroon uit de technische analyse spreekt voor zichzelf.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker