TA van Edward Loef – Het EUR/USD debat

Vannacht gaan president Trump en zijn uitdager Joe Biden het eerste grote televisiedebat aan. Welke boodschap heeft het valutapaar EUR/USD in petto?

EUR/USD op dag basis vanaf oktober 2019 + Fibonacci-ratio’s en Elliott Wave golventheorie

De technische analyse registreert bekende informatie en verdisconteerd tegelijkertijd verwachte informatie. Met spanning kijken de financiële markten uit naar de confrontatie tussen Trump en Biden. De koersgrafiek van EUR/USD toont vanaf de bodem in maart dit jaar een impulsachtige stijging. Correctiefasen voltrekken zich in theorie via een correctieve a-b-c-zigzag. De stijgingsfase bestaat uit vijf (sub)golven. Golf vier is een correctiegolf. Indien juist beoordeeld, maakt de euro zich op voor een nieuwe rallyfase (zijnde golf vijf). Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden (zie hieronder).

EUR/USD op uur-basis in de afgelopen drie maanden

Het valutapaar EUR/USD waarschuwde vorige maand via de stijgende wig voor een naderende verzwakking. Er tekent zich na de piek begin deze maand een dalend trendkanaal af. Degenen die EUR/USD op uur-basis in de gaten houden, zullen misschien met een schuin oog het TV-debat tussen Trump en Biden volgen. Trendvolgers daarentegen, zullen oog hebben voor het dalende trendkanaal en de dalende steun- en weerstandlijnen. In principe zou het ingezette herstel in EUR/USD eindigen nabij de gesneuvelde bodemniveaus. Boven $ 1,18 wordt die klassieke benadering niet langer houdbaar. Dus, boven $ 1,18 is het handig om rekening te houden met nieuwe toppen in EUR/USD.

DOW JONES INDUSTRIAL INDEX (DJIA) vanaf 31 augustus 2020 op uur-basis t/m 16:00 uur

The Trend is Your Friend zeggen technisch analisten altijd en Gaps should be filled”. De trend in de Dow Jones Industrial Average blijkt deze maand dalend. Parallel aan de lagere bodems wordt volgens klassieke chartingmethodieken een weerstandlijn getekend vanaf de top (of vice versa). Hoe Wall Street straks de uitkomst van het TV-debat tussen Trump en Biden vertaald naar aan- of verkopen, is bij de opmaak van deze blog nog niet bekend. Wel bekend is de terugtrekkende beweging in de Dow Jones Industrial Average. Er ligt een koersgat (zie oranje venster) dat opgevuld moet worden met koersnoteringen. Een daling van 350 punten intraday naar 27,200 is de technische boodschap.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker