TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

Koersuitbraken worden vaak gebruikt voor aan- of verkoopbevestigingen. Kijk even naar Air France-KLM, TKH Group en ALFEN.

Air France-KLIM op weekbasis vanaf 2019

Op 24 februari dit jaar werd de opwaartse koersuitbraak uit een symmetrische driehoek gesignaleerd in het aandeel Air France-KLM. De richting van de uitbraak leek een bevestiging van de opgaande beslisregels van dit continuatiepatroon. Dat de beurskoers na de uitbraak even terugvalt om de weerstandlijn van de driehoek te testen is niet ongebruikelijk. De herstelbeweging in de afgelopen twee weken zou in theorie hetzelfde beeld moeten leveren als de beweging in de maand november 2020 (zie kaders). Maar verkoopdruk duwt de beurskoers van Air France-KLM deze week weer omlaag. Wanneer het verwachte scenario uitblijft, dan is omboeken naar een andere bestemming een idee. Een daling onder € 4,80 (= bodem van 24 maart dit jaar) zou dat idee aanmoedigen.

TKH Group NV op weekbasis vanaf 2019

Op 18 maart dit jaar nam de hoop op een nieuwe stijgingsfase in het aandeel TKH Group toe. De beurskoers noteerde op dat moment rond € 40,50 en zou na een stijging boven € 43 de speculatie omtrent een vervolgrally naar € 50 aanmoedigen. Op dit moment noteert de beurskoers voor de vijfde week op rij boven de openingskoers van de handelsweek. De vraag neemt dus toe en dat vergroot de kansen op een opwaartse uitbraak boven de meerjarige dalende weerstandlijn. Zodra ook de toppen rond € 43 opwaarts worden gepasseerd komt de weg vrij te liggen voor een stijgingsfase naar € 50. De stijgende steunlijn dient in dit scenario als indicatieve vangrail om de positieve verwachting te handhaven.

ALFEN vanaf 2020 op dagbasis (log-schaal)

Het koersresultaat vorig jaar van het aandeel ALFEN bedroeg ca. 400 procent. Deze sterke prestatie lijkt geen vervolg te krijgen dit jaar, want de stijgende trendlijn is in het eerste kwartaal van dit jaar gesneuveld en er tekent zich nu een proces van lagere toppen af. In het eerste kwartaal daalde de beurskoers met 15%, hetgeen afwijkend gedrag is ten opzichte van de positieve stemming op het Damrak. Juist daarom moeten de contouren van een hoofdschoudertop serieus worden genomen. Mogelijk is er sprake van langetermijn topvorming. De indruk zal sterker worden na een daling onder de gele neklijn (onder ca. € 62).

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×