TA van Edward Loef – Instapmoment Chinese aandelen?

In vier handelsdagen tijd heeft de Chinese Shanghai & Shenzhen Composite bijna 6% ingeleverd. Uniek koopmomentje?

Shanghai & Shenzhen Composite vanaf 2017

De onrust op de Chinese aandelenbeurs voedt de speculatieve verleiding om na te denken over koopkansen. Er is beslist een technisch argument in de grafiek van de Shanghai & Shenzhen Composite aan te wijzen om positief te reageren. De relatieve sterkte index (RSI) staat erom bekend om waarderingen zoals nu onder 30 als moment van tijdelijke neerwaartse overdrijving aan te merken. De Chinese beursbarometer lijkt vandaag rondom het dieptepunt van maart dit jaar te aarzelen over wel of geen verdere daling. Belangrijker voor investeerders is het langetermijn plaatje. De terugkerende zwakte na een mislukte uitbraakpoging dit jaar boven de koerstop van 2018 kan onmogelijk als een gunstig teken voor de komende weken/maanden worden uitgelegd.

Beiene Ltd. (BGNE) afgelopen 12 maanden

Op 28 april dit jaar werd o.a. het koersverloop van het Chinese biotechnologiebedrijf Beigene Ltd. (BGNE) in New York beoordeeld op mogelijke beleggingskansen. Belangrijk vandaag is de constatering dat niet zozeer voorspellen, maar vooral het naleven van besliscriteria kan helpen bij de trendanalyse. Een weerstandgrens werd bij $ 360 waargenomen. Een slotkoers boven $ 370 zou de weg vrijmaken richting de top uit februari dit jaar en boven $ 300 zou er uitzicht bestaan op een verdubbeling van de beurswaarde. De hoogste intraday noteringen bleven nadien steken onder $ 370 en nu is ook de $ 300-grens neerwaarts gebroken. De besliscriteria om positief te blijven zijn geweld aan gedaan. Deze onverkwikkelijke gang van zaken dwingt op zoek te gaan naar beleggingskansen elders.

WisdomTree Sugar 2x Daily Leveraged ETF (LSUG)

Consumenten lezen de laatste tijd steeds vaker over de prijsstijgingen van voedingsproducten in de supermarkten. Een manier om u in te dekken en/of te profiteren van bijvoorbeeld een stijgende suikerprijs biedt de WisdomTree Sugar ETF (SUGA). Een nog snellere variant is de WisdomTree Sugar 2x Daily Leveraged ETF (tickersymbool LSUG), die tweemaal zo sterk reageert op prijsveranderingen van suiker. Bemoedigend op dit moment is de opwaartse uitbraakpoging boven enkele koerstoppen die in de laatste drie jaar rond € 2,40 zijn gevormd. De markt anticipeert op hogere niveaus. Bij een actuele beurskoers rond € 2,40 lijkt er ruimte voor hogere niveaus richting € 3,74. Dat schept kansen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×