TA van Edward Loef – Instapmomenten Ford, GM & Tesla

Een technische routekaart naar explosieve winstkansen werd in de LYNX Masterclass reeks op 6 april 2021 toegelicht. Herken de instapvoorwaarden.

Ford Motor Company (F) + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte (RS) versus S&P 500 index

Actieve beleggers hebben doorgaans een duidelijke bestemming voor ogen bij een investering. Denk daarbij vooral aan het realiseren van koerswinst. Koersgrafieken worden vaak als hulpmiddel misbruikt om toekomstige beurskoersen te voorspellen. Maar koersgrafieken voorspellen niet, ze tonen op elk moment wat zich nu afspeelt. Het is daarom zinvoller om voorwaarden te stellen voor aankoopmomenten. Bijvoorbeeld wanneer de beurskoers boven het afgeleide 20-daags gemiddelde kruist en dit gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde noteert. De koersgrafiek van Ford Motor Company wijst die momenten in de grafiek aan. Goed kijken is de eerste voorwaarde.

General Motors (GM) + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte (RS) versus S&P 500 index

In de koersgrafiek van General Motors kruiste het 20-daags gemiddelde eind juli vorig jaar boven het 120-daags gemiddelde. Dit is een voorwaarde om te voldoen aan stijgende trendcondities. Die voorwaarde is essentieel om een kans te hebben op het profiteren van stijgende beurskoersen. Momenten van zwakte tussen stijgende 20-daags en 120-daags gemiddelden in weerspiegelen de perioden waarin voldaan wordt aan instapoverwegingen. De opwaartse kruisingen van de beurskoers boven het 20-daags gemiddelden zijn concreet aanwijsbare momenten waarop de stijgende trend een nieuwe impuls krijgt. Dat is vooral interessant wanneer de beurskoers sterker presteert dan het marktgemiddelde.

Tesla Inc. (TSLA) + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte (RS) versus S&P 500 index

Iedere belegger en elke beursanalist heeft wel een opvatting over de koersontwikkeling van het aandeel Tesla (TSLA). De optelsom van alle meningen zien we terug in de beurskoers en haar afgeleide gemiddelden. Het lijkt daarom raadzaam om de consensus te respecteren die uiteindelijk de richting van de trend dicteert. De procentuele koersverandering in 20 handelsdagen is soms negatief (zie blauw histogram). Er is dan sprake van een koerscorrectie. Maar dat is een voorwaarde voor explosieve winstkansen, want zodra het ROC(20)-histogram boven de nullijn kruist kan/mag dit worden uitgelegd als instapmoment (zie blauwe pijlen in de grafiek) mits de beurskoers ook boven het 120-daags gemiddelde noteert. Conclusie: profiteren van stijgende trends vraagt om het stellen van technische voorwaarden.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×