TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Het Covid-19 coronavirus heeft videoconferenties, online-vergaderingen en chatsessies dit jaar een stevige impuls gegeven. Nu moeten we inzoomen.

Zoom Video Communications (ZM) vanaf november 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Vanaf begin dit jaar heeft de beurskoers van het Amerikaanse softwarebedrijf Zoom Video Communications (ZM) flink geprofiteerd van de sociale beperkingen ten gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De beurskoers steeg vanaf begin 2020 van $ 68,80 tot boven $ 588 per aandeel. Het lijkt er wel op dat het aandeel nog verder kan stijgen bij een overzienbaar koersrisico. Neem het 20-daags gemiddelde vandaag als indicatieve risicogrens (= $ 437). Een koersverdubbeling naar $ 900 is mogelijk bij het passeren van de hoogste notering deze maand (= $ 505,88). Dan bevindt de beurskoers zich weer binnen het stijgende trendkanaal. Er ontstaat zicht op $ 400 koerswinst bij een risicomarge van ca. $ 70. Denken in termen van kansen en risico’s en zoom dan in op de waan van de dag.

AstraZeneca (AZN) vanaf december 2019

Het aandeel AstraZeneca PLC is recent in het nieuws vanwege de ontwikkeling van het ‘Oxford-vaccin’ bedoeld tegen corona. Aan de hand van het gedrag van de beurskoers kan meestal wel afgeleid worden of beleggers vertrouwen hebben in de ondernomen inspanningen. De grafiek zegt meer dan duizend woorden. De markt is er nog niet van overtuigd dat AstraZeneca dé oplossing heeft gevonden tegen het Covid-19 virus. Wel veert de beurskoers vandaag op van wederom een test van de koerstoppen van eind vorig jaar en begin dit jaar rond GBp 7900. Speculatief ingestelde traders mogen boven GBp 7700 hopen op een rally naar GBp 8800. Hopelijk is dit geen ijdele hoop.

FTSE-100 index vanaf november 2019

In de komende weken zal de kwestie ‘BREXIT’ naar verwachting veelvuldig in het nieuws zijn. Er wordt nog steeds flink gesteggeld in de onderhandelingen omtrent de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De Britse aandelenindex FTSE-100 index heeft in de afgelopen 12 maanden slechter gepresteerd dan de Spaanse en Portugese beursindices die tot nu toe ook meer dan 10% lager staan dan een jaar terug. De FTSE-100 index toont nu een afwachtende houding in een smalle tradingrange tussen de 6300- en 6500-puntengrens. Een uitbraak boven 6500 zou een positieve impuls moeten gaan geven, maar onder 6300 ligt een daling naar 6100 om de hoek en mogelijk zelfs 5600. No kidding.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker