TA van Edward Loef – Koffie- en suikertrackers duurder

Twee maanden geleden meldden media over stijgende grondstoffenprijzen. Heeft u geprofiteerd?

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) op uurbasis

Wie wil speculeren of beleggen in grondstoffen kan dit o.a. doen via termijncontracten (futures) en meer passieve bedoelde beleggingsinstrumenten, zoals een Exchange Traded Fund (ETF). Op 18 mei dit jaar haakte de technische analyse in op een tweetal ETF’s aangaande suiker en koffie. De WisdomTree Sugar ETF (SUGA) noteerde ca. € 7,11. Deze suikertracker bleek al ruim een jaar lang in een stijgend trendkanaal te bewegen. De koersontwikkeling op uurbasis toonde na publicatie een symmetrische (continuatie)driehoek. Een opwaartse uitbraak vond eind vorige maand plaats en zeer recent volgde de gebruikelijke terugtest. Gebruikelijk is ook dat vervolgens de stijgende trend wordt hervat.

WisdomTree Coffee ETF (COFF)

De WisdomTree Coffee ETF (COFF) toont in de meerjarige koersontwikkeling een zgn. schotelbodem. In de technische analyseblog van 18 mei werd een grafiek getoond waaruit een positieve analyse werd afgeleid. De analyse veronderstelde bij een beurskoers rond € 0,7830 dat er stijgingspotentieel naar EUR 0,90 zou zijn. Zojuist is dit koersdoel intraday gehaald. Een veel grotere stijgingsfase lijkt waarschijnlijn op basis van meerjarige bodemproces dat zich in de koersgrafiek aftekent. Een bevestiging volgt zodra de koerstoppen van de afgelopen jaar opwaarts worden gepasseerd.

Corbion vanaf 2020 op dagbasis

Het aandeel Corbion vertegenwoordigt de beurswaarde van een Nederlands voedingsconcern dat is voortgekomen uit de bietsuikerindustrie. De stijging van de suikerprijs geeft aanleiding om te kijken naar beursnoteringen van Corbion of het op 18 mei genoemde Suedzucker. Beide aandelen profiteren niet van de stijgende grondstoffenprijzen. In het grafiek van Corbion is vandaag sprake van een neerwaartse uitbraakpoging uit een driehoekpatroon. Een slotkoers onder het dieptepunt van vorige maand zou een verkoopsignaal opleveren. Het koersdoel wordt dan ca. € 36 in de komende maanden. De neerwaartse risico’s zijn groter dan de opwaartse kansen onder de gebroken stijgende steunlijn die nu bij ca. € 46 de indicatieve nieuwe weerstand wordt bij een slotkoers vandaag onder deze steunlijn.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×