TA van Edward Loef – Krankzinnige speculaties

In de eerste zes weken van het nieuwe beursjaar hebben zich in sommige fondsen krankzinnige koersfluctuaties voorgedaan. Kijk even mee.

Sundial Growers Inc. (SNDL) op uurbasis 1 t/m 12 februari 2021 om 16:00 uur

Op maandag 4 januari dit jaar werd in de technische analyse de fantasie geprikkeld om weg te dromen in het aandeel sundial growers Inc. (SNDL). De beurskoers noteerde op dat moment $ 0,4780. Begin deze week (8 februari 2021) bleek de beurskoers opgelopen naar $ 1,1519. Een trendomkeerpatroon duidde op nog hogere sferen. De analyse luidde ‘denk aan $ 4,00’. Op dinsdag 9 februari opende de beurskoers op $ 1,39 en twee dagen later (gisteren 11 februari) opende de beurskoers op $ 3,96. Koersdoel (bijna) gehaald. Zojuist is beurskoers van Sundial Growers Inc. gehalveerd bij een openingskoers op $ 1,93 en blijkt een koersgat in de grafiek gevuld met een beursnotering. Hallucinaties omtrent nieuw ontstane stijgingskansen komen weer terug.

EHang Holdings Ltd. ADX (EH) op weekbasis vanaf december 2019

Een relatief onbekend aandeel voor Nederlandse beleggers of speculanten is het bedrijf Ehang Holdings Ltd. ADX (EH). De onderneming heeft een notering aan de Amerikaanse Nasdaq en is gespecialiseerd in ‘autonomous aerial vehicle technology’ (afgekort ‘AAV’-technologie). Denk nu aan de opkomst van onbemande vliegende objecten (we noemen deze objecten ‘drones’) en er is niet veel fantasie voor nodig hoe de toekomst in de lucht eruit zal gaan zien. De explosieve rally van $ 10 in december 2020 tot boven zojuist $ 110 is in twee maanden een krankzinnige koersstijging. Maar die beleving valt misschien reuze mee als de speculatiegedachte een periode langer dan twee jaar overstijgt. Daarin passen koersfluctuaties groter dan 50% op een enkele handelsdag.

CBOE Volatility Index (VIX) op uurbasis in de afgelopen drie maanden

In de afgelopen drie maanden toonde de CBOE Volatility Index (VIX) in enkele uren een aantal keer scherpe oplevingen. Het zijn de momenten waarop de markt door onzekerheid werd getroffen. Denk daarbij aan oplopende mutatievrees omtrent het coronavirus, de bestorming van het Capitool of de revolte van de kleine speculant tegen machtige hedgefondsen. Keer op keer blijkt er sprake van een storm in een glas water. De rust lijkt nu weergekeerd en angst voor beurscrash heeft plaats gemaakt voor angst om de eerstvolgende beursrally mis te lopen. Dat is een excuus voor de markt om zich geen zorgen te maken. Alleen de contrair ingestelde market timer ziet dit als een excuus om juist dan extra alert te zijn of te worden.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×