TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

De technologiezware Nasdaq-100 index heeft tot halverwege februari dit jaar formidabel goed gepresteerd. Die tijd lijkt nu voorbij.

Nasdaq Emini future op uurbasis

Een laatste serieuze correctiefase in de stijgende trend deed zich voor in september t/m oktober vorig jaar. De stijgende trend werd hervat na een hogere bodem begin november. In dit proces is de reeks van opeenvolgende hogere bodems het zichtbare bewijs van een positieve trend. Deze ontwikkeling is eind februari duidelijk zichtbaar ter discussie gekomen als gevolg van de daling onder de stijgende steunlijn. Een poging om weer terug te keren boven deze gesneuvelde steunlijn is mislukt. Een nieuwe poging moet het vertrouwen doen terugkeren, maar indien deze opnieuw faalt op of onder de stijgende steunlijn te komen, dan dreigt een trendomkeer ingeleid door een hoofdschoudertop.

APPLE INC. (AAPL) op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden + DMI(14)

Dat de Nasdaq-100 kwetsbaarder is geworden voor terugkerend aanbod wordt o.a. aangetoond door het koersverloop van het aandeel APPLE Inc. (AAPL). Apple heeft in de Nasdaq-100 index de zwaarste weging (ca. 11%) en belandde vorig week onder haar afgeleide 24-weeks gemiddelde. Op zichzelf is dat niet alarmerend, maar wel nu de opwaartse uitbraakpoging in januari dit jaar werd gevolgd door een draai omlaag en een trendbreuk. Het risico dat de verkoopdruk net zoals in maart vorig jaar doorzet, is niet langer ondenkbeeldig.

Peloton Interactive (PTON) op weekbasis vanaf februari 2021 + 4/24-weeks gemiddelden

Het aandeel Peloton Interactive Inc. (PTON) behoorde vorig jaar tot de hoogvliegers in de Nasdaq-100, maar dit jaar valt er geen eer meer te behalen, zo blijkt uit het koersverloop op weekbasis. Vorige week daalde de beurskoers onder het 24-weeks gemiddelde en het 4-weeks gemiddelde zal zo goed als zeker deze week onder het 24-weeks gemiddelde kruisen. Dat betekent spoedig een formalisering van de dalende trend, tenzij de beurskoers weet te herstellen boven het 4-weeks gemiddelde. Al met al biedt verkopen tijdens een herstelbeweging vanuit een trendvolgende benadering de voorkeur, omdat de beurskoers weer is teruggevallen onder de top van oktober vorig jaar.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×