TA van Edward Loef – Royale opleving in Royal Dutch Shell

Het sentiment in de olie- en gassector is in de afgelopen tien handelsdagen aanmerkelijk verbeterd. Vooral Royal Dutch Shell spoot als nieuwe oliebron omhoog.

Royal Dutch Shell vanaf november 2019

Het lijden van Royal Dutch Shell lijkt voorlopig voorbij. Begin vorige maand testte de beurskoers van Royal Dutch Shell het dieptepunt van maart dit jaar, waarna een kortstondig herstel intrad. De daling onder € 10 op 28 oktober was voor veel beleggers klaarblijkelijk het startsein om massaal aan de koopzijde te opereren, want de beurskoers noteert nu al ruim 35% hoger. De eerste weerstandgrens bij € 14 is bereikt. De lijdensweg kan vanaf hier terugkeren, maar de opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn geeft beleggers speculatieve redenen om boven € 14 het koersdoel op € 18 te zetten.

DJ Stoxx 600 Oil & Gas sector vanaf november 2019

De fors hogere openingskoers in de Dow Jones Industrial Average wordt volgens Amerikaanse financiële mediabronnen toegeschreven aan een zeer bemoedigende mededeling afkomstig van het beursgenoteerde farmacie-aandeel Pfizer (PFE) en biotechnologiebedrijf BioNTech (BNTX). Proeven met een Covid-19 vaccin voeden de hoop dat het gelukt is om het coronavirus bijna geheel tegen te gaan. Het aandeel Pfizer opende op $ 41,86, tegenover een slotkoers op 36,40 eind vorige week. Deze koerssprong (+15%) en daarmee de opwaartse uitbraakpoging is echter nog geen uitgemaakte zaak. De helft van de koerswinst is een uur na de opening van Wall Street alweer verdampt. De veelbelovende uitbraakpoging boven de dalende weerstandlijn gaat deze week veel vertellen over het blijvend vertrouwen in de positieve berichtgeving.

Brent Crude Oil vanaf december 2019

In de afgelopen twee maanden zakte de olieprijs van Brent Crude Oil langzaam weg. Vanaf de top eind augustus rond $ 46 werden lagere toppen gevestigd rond $ 43. Maar een dalende trendlijn vanaf de top begin dit jaar blijkt opeens opwaarts gepasseerd en daarbij noteert het termijncontract weer boven $ 43. Het is voor de oliehandelaren onder $ 46 te vroeg om een feestje te vieren, maar boven $ 46 kan een versnellingsfase naar $ 58 in enkele weken een feit worden. Boven $ 43 is de technische conditie hoe dan ook weer verbeterd en dat is positief voor aandelen uit de oliesector.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker