TA van Edward Loef – Koninklijke Philips, een intraday technische update

Gunstige berichtgeving vandaag over Koninklijke Philips, maar de beurskoers daalt intraday. Wat vertelt de grafiek?

Koninklijke Philips op dagbasis + 200-daags koersgemiddelde + relatieve sterkte index (RSI)

Koninklijke Philips kondigde vandaag een hervatting aan van een inkoopprogramma. Ook vielen de winstcijfers volgens zakenzender CNBC gunstiger uit, dan analisten hadden voorspeld. De beurskoers van Philips opende op € 41,00 boven de hoogste notering van vorige week, maar zakte intraday terug naar de laagste notering dit jaar op € 38,12. Bij de opmaak van deze technische analyse blog lijkt de test van de recente dieptepunten minstens zo kritiek, als tijdens het opstellen van de blog op 14 juni jongstleden. Wat is wijsheid? Kopen, houden of verkopen? Antwoord: onder het dalende 200-daags gemiddelde is kopen of houden zelden een aanbeveling. Speculatief kopen is echter niet verboden, maar dan wel met een ‘exit’-regel bij een koersdaling onder € 38,12

ATOS vanaf 2017 + 40-weeks gemiddelde

Beleggers die na een koersdaling op zoek zijn naar aantrekkelijke instapmomenten vinden in de koersgrafiek vorige bodemniveaus vaak aantrekkelijk genoeg om te kopen. Die beleving is behoorlijk offensief en in hoge mate speculatief. Terwijl trendvolgende haussiers bij voorkeur een koersdaling aangrijpen om te kopen, na een terugval naar een voormalige top. Onder het 200-daags gemiddelde, is instappen na een daling onder een voormalige bodem buitengewoon risicovol. De beurskoers van ATOS kan wellicht het recent ontstane koersgat tussen € 46,47 en € 50,78 weer gaan opvullen bij een herstel boven het dieptepunt van maart 2020 (= € 43,26). Echter die ambities zijn in de afgelopen twee weken nog niet zichtbaar. Koopjesjagers, toon nu respect voor de trendrichting!

CAPGEMINI vanaf 2020 + 200-daags gemiddelde

Het 200-daags gemiddelde wordt door sommige lange termijn beleggers gebruikt als maatstaf voor het besluit tot houden of verkopen. De beurskoers van Capgemini boekt wederom een nieuw hoogtepunt boven een stijgend 200-daags gemiddelde. Hier zien we dus voortschrijdend optimisme bevestigt door een bereidheid tot kopen, tegen elke hogere prijs. De markt heeft in de optiek van de technische analyse altijd gelijk. Haussiers kunnen zelf hun risicobewakingsgrenzen bepalen. De stijgende steunlijn langs de hogere bodems kan bijvoorbeeld indicatief als vangrail dienst doen, om eventuele koersrisico’s te begrenzen. Een alternatieve manier is het bepalen van een ondergrens bij Capgemini. Denk hierbij aan de meest recente correctiebodem bij € 163.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×