TA van Edward Loef – Postzakken vol koerswinst

Het aandeel PostNL behoort vandaag tot de top drie best presterende aandelen tot nu toe van dit jaar. Hoeveel koerswinst kan er nog meer worden afgeleverd?

PostNL op uurbasis in de afgelopen drie maanden t/m 6 oktober 2020 om 15:45 uur

Vorige maand had de beurskoers van PostNL de trendvolgende beleggers een mooie boodschap te melden. Er mocht bij een beursnotering rond € 2,69 op 18 september worden uitgekeken naar “nog hogere koersniveaus”. Bij de actuele intraday koersnotering rond € 2,93 is ruim 40% van de uitgestippelde bezorgingsroute naar het koersdoel € 3,25 een feit. De beurskoers opende vanmorgen op het hoogste koersniveau van september, en steeg in het eerste handelsuur in een rechte lijn met 12%. Er lijkt hierdoor in technische zin een vlaggenmast te zijn gevormd, waardoor in de komende uren/dagen een rustpauze waarschijnlijk lijkt. Een opwaartse uitbraak uit het stijgende trendkanaal van de afgelopen drie maanden leidt boven € 3,00 echter al een versnellingsfase in naar het koersdoel rond € 3,25.

BPost slotkoersengrafiek vanaf 2018 (logaritmische schaal)

Grafiek aandeel BPost vanaf 2018 (logaritmische schaal)

Het Belgische Bpost wordt sinds twee maanden ook weer aantrekkelijker beoordeeld. De herstelbeweging boven de bodemniveaus van 2018 en 2019 in combinatie met de opwaartse uitbraak boven de meerjarige dalende trendlijn van begin augustus, duiden op een eerste aanwijzing dat de dalende trend voorbij is. De recente terugval naar de bodemniveaus uit 2018 en 2019 heeft een bodem opgeleverd boven de dalende weerstandlijn. Nu de beurskoers (€ 8,20) weer omhoog draait, is de klassieke terugtest een feit en kan er monter omhoog worden gekeken. Trendwatchers mogen nu uitkijken naar een stijgingsfase richting € 12, zolang de beurskoers boven € 7,43 noteert.

AEX-index op uurbasis vanaf begin september 2020

De AEX-index is ten opzichte van een maand geleden nog heel opgeschoten. Het goede nieuws is dat het bodemniveau rond AEX 535 nu vier keer op rij de verkoopdruk heeft opgevangen. Het slechte nieuws is de recentelijke ontwikkeling van een potentieel stijgende wigformatie. De opwaartse uitbraak begin deze week blijkt stukgelopen te zijn op de koerstop van 16 september dit jaar. Deze top ligt ook lager dan begin vorige maand. Een uitbraak boven 560 zou in technische zin de kansen op een mooie jaarafsluiting aanzienlijk vergroten. De intraday opleving in de uurgrafiek stelt echter nog vraagtekens bij een optimistische blik. Onder AEX 553 wordt het technisch beeld opnieuw somber.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×