TA van Edward Loef – De rek is eruit…

De vraag op 22 april dit jaar luidde: “Zit er nog rek in technologiewaarden?” De semiconductorsector geeft antwoord.

iShares Philadelphia Semiconductor ETF (SOXX)

Op 22 april dit jaar bleken de aandelen BE Semiconductor Industries, ASM International en ASML Holding tot de best presterende AEX-fondsen te behoren. Mede gelet op de langetermijn stijgende wig in de Europese DJ Stoxx 600 Europe Technologie Sector, werd een laat stadium geanalyseerd in de stijgingsfase. De dubbele top in de afgelopen maanden en in het bijzonder het koerspatroon in de afgelopen drie dagen duidt op een trend omkeer in de semiconductorsector. De beurskoers van de SOXX-ETF in de Verenigde Staten suggereert nu dat de positieve rek eruit is.

ASML Holding vanaf 2020 (log-schaal) + Fibonacci-retracements

Trendvolgers weten dat de echte trends tijd nodig hebben om zich te ontwikkelingen. In het aandeel ASML Holding blijkt de trend bezien vanuit de bodem in maart vorig jaar opwaarts gericht. De dagelijkse koersrimpelingen tellen op tot de grotere golfbewegingen. Market timers staan dagelijks op scherp om stijgende of dalende golven actief te bespelen. Terwijl de grote golfbeweging nog positief is, blijkt de dagelijkse koersrimpeling vandaag een terugtrekkende beweging te maken. Of dit het begin is van een grotere terugtrekkende beweging is een vraag die mag worden gesteld na een daling onder de stijgende steunlijn, onder de psychologische € 500-grens.

AEX-index op uurbasis vanaf 12 oktober 2020

Het vraagstuk omtrent wel of niet kopen en (vast)houden is in technische zin positief te beantwoorden, bij een proces van opeenvolgende hogere bodems. Deze ontwikkeling zien we terug in de AEX-index sinds de bodem eind oktober vorig jaar. Een verstoring in dit proces geeft een goede reden om het ‘buy & hold’-beleid kritischer te beoordelen. Beurswaarderingen zijn naar historische maatstaven momenteel weer erg duur. Niets doen bij neerwaartse reacties heeft soms kostbare gevolgen. Juist nu analisten een AEX-index naar 800 dit jaar voorspellen, moet de AEX-trendvolger zich achter de oren krabben of het extrapoleren van stijgende trends niet een contra-indicator is.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×