TA van Edward Loef – Rendement sprokkelen

Er zijn vele manieren om op zoek te gaan naar de opwaartse kansen in de aandelenmarkten. De meest bekende is wellicht de opwaartse koersuitbraak.

AALBERTS INDUSTRIES vanaf 2020

Opwaartse koersuitbraken boven vorige toppen zijn het bewijs dat ‘de markt’ bereid is om het beleggingsobject tegen nieuwe hogere waarderingen te verhandelen. De koersgrafiek van Aalberts Industries toont een stijgend trendkanaal, waarbij rond € 37 een hogere bodem tot stand is gekomen. Bij een beurskoers rond € 38,85 bedraagt het koersrisico dus € 1,85. De eerstvolgende weerstand wordt gevonden bij ca. € 43 (= piekniveau in 2020). Er kan dus € 4,15 worden verdiend zolang het proces van stijgende beursnoteringen aanhoudt. Mogelijk kan € 47 worden bereikt. De opwaartse uitbraak in Aalbers Industries geeft een excuus aan trendvolgers om positieve verwachtingen te koesteren.

EBAY Inc. vanaf 2020 op dagbasis

Tegenover elke kooptransactie staat een verkoophandeling. Beide partijen hebben elk hun eigen argumenten om te kopen of te verkopen. Dynamisch ingestelde beleggers respecteren de richting van de trend. Via de klassieke trendlijnen langs toppen of langs bodems wordt een indicatie gekregen wat de richting is. Het aandeel Ebay (EBAY) passeerde in mei 2020 een weerstandlijn, waardoor vraag klaarblijkelijk de overhand kreeg. De trendbreuk onder de stijgende steunlijn in juli maakte hieraan een eind. Het aanbod werd sterker. De opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn in het aandeel Ebay weerspiegelt nu weer gretiger vraag. De top rond $ 61 wordt nu het koersdoel.

Helen of Troy Limited (HELE) toont een stijgende trend

Het aandelen Helen of Troy (HELE) toont al decennialang een gestaag stijgende trend. Het is niet nodig om de grafiek vanaf 1980 te tonen. Wat u moet weten is dat de bovenkant van het decennialange stijgende trendkanaal in de komende jaren zich rond $ 1000 bevindt. Natuurlijk doen zich correctiefasen voor, maar uiteindelijk vinden telkens weer nieuwe opwaartse koersuitbraken plaats. De koersgrafiek van Helen of Troy toont vanaf de bodem in maart een stijgend trendkanaal, waarvan de bovenkant rond $ 275 wordt gesignaleerd. De opwaartse koersuitbraak en geslaagde terugtest van de horizontale weerstand biedt rond $ 230 een aantrekkelijk koerspotentieel van ca. 20%.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×