TA van Edward Loef: Significante omslag?

Zeven maanden geleden leek er op wereldschaal geen wolkje aan de lucht te zijn. Aandelenbeleggers bleken onvoorbereid op de plotselinge sentimentomslag.

 SPDR MSCI All Countries World ETF (ACWE) + 20/120-daagse gemiddelden

Volgens Charles Darwin, grondlegger van de evolutietheorie, zijn het niet de sterksten of de slimsten die overleven, maar degenen die zich het beste aanpassen aan een veranderende omgeving. Deze inzichten zijn ook van toepassing voor aandelenbeleggers die wereldwijd gespreid beleggen. Het koersherstel vanaf de bodem in SPDR MSCI All Countries World ETF (ACWE) bleek de eerste drie maanden na de bodem in maart zeer krachtig. Nu is de beurskoers bijna hetzelfde als op 9 juni dit jaar. Drie maanden stijging, drie maanden vlak. De zijwaartse beweging waaiert uit in een brekende steunlijn. De boodschap aan aandelenbeleggers: de steun onder aandelen brokkelt op wereldschaal af, maar problemen worden pas echt significant bij een beurskoers onder het 120-daags gemiddelde.

SIGNIFIY vanaf september 2019 + 20/120-daagse gemiddelden

 

Het koersverloop in het aandeel Signify is momenteel positief. Dat blijkt niet alleen uit het stijgende trendkanaal maar ook uit de stijgende hellingshoeken van de 20-daags en 120-daags koersgemiddelden. Momenten van zwakte bieden onder het 20-daags gemiddelde instapkansen mits dit gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde noteert. Wie onzeker is of wordt van het technisch beeld in de wereldwijd gespreide aandelentracker (zie ACWE-grafiek) ziet in de trend van Signify nog krap 10% koerspotentieel richting de top van februari dit jaar (€ 33,69). Er zijn geen aanwijzingen dat de opgaande trend in gevaar is zolang het 20-daags gemiddelde blijft stijgen.

IMCD op weekbasis vanaf medio 2014 + 4/24-weekse gemiddelden

De beurskoers van IMCD kreeg gisteren een flink positieve impuls. Hierdoor sloot het aandeel op de hoogste stand ooit. In technische zin wordt deze trendstatus beoordeeld als teken van kracht. De rally is vooral positief in relatie tot de algemene beursontwikkelingen in de afgelopen maanden. De vraag rijst of IMCD zich kan onttrekken aan een verslechterend beurssentiment. Uitzoomen naar de lange termijn trend kan helpen bij de beeldvorming. De actuele beurskoers bevindt zich nu aan de bovenkant van de meerjarige opgaande trend die in het najaar van 2014 werd ingezet. Regelmatig hebben zich ook in de beurskoers van IMCD koerscorrecties voorgedaan. Tenzij de beurskoers het stijgende trendkanaal aan de bovenkant verlaat lijkt een terugval naar ca. € 85 vanaf het huidige koersniveau geen onrealistische gedachte.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker