TA van Edward Loef – Speculatievirus over de top?

Dagelijks wordt er in de financiële media gespeculeerd over zeepbelrisico’s in beurskoersen. Vandaag aandacht voor twee speldenprikken.

FuelCell Energy (FCEL) op uurbasis

Vorig jaar zomer luidde de technische analyse dat ‘brandstofaandelen kunnen gaan vlammen’. Het aandeel FuelCell Energy (FCEL) is zo’n brandstofaandeel dat als een raket de lucht is in geschoten. De beurskoers is vanaf begin november 2020 gelanceerd vanaf $ 2,00 naar ruim $ 29 vorige week. Alle ogen zien een proces van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen. In de afgelopen twee weken is deze ontwikkeling verstoord, zo blijkt uit de relatief forse koersreactie. De middellange termijn stijgende trendlijn is boven $ 19 nog intact, maar de korte termijn opgaande trendlijn is gebroken. Waarschijnlijk is hier sprake van een doorgeprikte ballon waar de lucht uit ontsnapt.

NOVAVAX Inc. (NVAX) op uurbasis

Ruim een jaar geleden (11 februari 2020) luidde de technische waarneming als volgt: Coronavirus besmet nu ook het speculatievirus. De beurskoers van Novavax Inc. (NVAX) veerde op vanaf een decennialange dalende steun en toonde in de kwartaalgrafiek twee markante koerstoppen. In oktober 2001 werd $ 311 als hoogste koersniveau geduid en in augustus 2015 werd $ 300,20 gesignaleerd als top. Op 8 en 9 februari jl. werd beide niveaus opnieuw bereikt. De grafiek op uurbasis kan een (H)oofd(S)choudertop produceren. Een patroon dat erop duidt dat het speculatievirus over de top is.

Nasdaq-100 index vanaf 2020 (semi-log schaal)

De koersgrafiek van de Nasdaq-100 index is afgebeeld op semi-logaritmische schaal en toont vanaf het dieptepunt in maart een stijgende steunlijn. Zolang de Nasdaq-100 index boven deze stijgende steunlijn beweegt is er geen reden voor winstnemingen. Het proces van hogere bodems is nog steeds intact ondanks (toenemende) zorgen omtrent de houdbaarheid van de huidige waarderingsniveaus. De zorgen zijn in technische zin gerechtvaardigd zodra de stijgende steunlijn neerwaarts wordt gebroken. De beursindex weerspiegelt alle kennis en alle verwachtingen. De consensus is nog steeds positief. Dat neemt niet weg dat in sommige extreme individuele hoogvliegers verkoopdruk wordt gesignaleerd. Misschien dit weekend toch even alle hausseposities stuk voor stuk nalopen?

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×