TA van Edward Loef – Stijgende trend in het WTI-oliecontract

De Amerikanen hamsteren massaal brandstof na de cyberaanval op een oliepijpleiding. Het WTI-oliecontract wordt duurder.

West Texas Intermediate (WTI) Crude Oil op dagbasis vanaf oktober 2020

Begin deze week werd het computersysteem van het grootste oliepijpleidingbedrijf (Colonial Pipeline) in de Verenigde Staten door hackers aangevallen. Hierdoor zijn tekorten ontstaan bij de tankstations, hetgeen niet erg prettig is met het oog op het komende ‘summer driving season’. De effecten van de ‘hack’ zijn nauwelijks zichtbaar in de prijsontwikkeling van het WTI-oliecontract. De trend blijft op basis van het recente proces van hogere bodems in de afgelopen weken intact. De laatste koerscorrectie d.d. 13 mei jongstleden eindigde ook boven een voormalige tradingtop rond $ 63,50. Beleggers die speculeren op stijgende olieprijzen noteren $ 63,50 als belangrijkste steun op dit moment.

Energy Select Sector SPDR Fund (XLE) + relatieve sterkte t.o.v. Technology Sector SPDR Fund (XLK)

Eind vorig jaar en begin dit jaar was er veel aandacht voor de zgn. brandstofaandelen. Schone energie is een sterke trend, maar ondertussen kampt de wereldeconomie met de effecten van het coronavirus. Hierdoor is er ook veel aandacht voor de technologiesector in verband met het online blijven doorfunctioneren van het bedrijfsleven. De olie- en gasgerelateerde Amerikaanse energietracker (symbool ‘XLE’) blijkt sinds oktober vorig jaar sterker te presteren dan de Amerikaanse technologiesector (zie roze relatieve sterktelijn). Mogelijk anticipeert de energiesector op een terugkeer naar de normale ‘oude economie’, waarin vervoer en transport weer op gang komen.

Schlumberger (SLB) vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

In de afgelopen dagen was er sprake van onrust op Wall Street door inflatie-angst. Inflatie betekent geldontwaarding door prijsstijgingen die producenten doorberekenen aan consumenten. Het Amerikaanse Schlumberger (SLB) is actief in de olie-industrie en olie is een grondstof die van invloed is in de maakindustrie. Een belegging in Schlumberger zou daarom wel eens een goede verzekering kunnen blijken tegen inflatie. In technische zin blijkt deze week een reactie keurig opgevangen bij de koerstop van maart dit jaar. Boven $ 30,50 is dit dus een teken van kracht binnen het maandenlange stijgende trendkanaal, waarbij de koersprestaties ten opzichte van de S&P 500 index recent weer sterker worden (zie SLB/SPX-ratio).

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×