TA van Edward Loef – Suiker en koffie duurder

U leest over stijgende grondstoffenprijzen. Wat betekent dit o.a. voor de suiker- en koffieprijzen?

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) vanaf 2020 op dagbasis

De termijnprijs van suiker bereikte in het voorjaar van 2011 een hoogste notering, waarna een dalingsfase inzette. Om kort te gaan, vorig jaar werd een laagste notering opgemaakt. Beleggers kunnen indirect profiteren van de vraag naar suiker via o.a. de WisdomTree Sugar ETF (SUGA). In de afgelopen 12 maanden is een stijgende trend zichtbaar, waardoor momenten van zwakte interessante investeringsmogelijkheden bieden. De uitbraak boven de koerstop van februari 2020 is recent weliswaar mislukt, maar de termijnprijs van suiker (niet getoond) is de top van vorig jaar al voorbij.

WisdomTree Coffee ETF (COFF) vanaf 2014 op weekbasis

Sinds de prijspiek in 2011 is de termijnprijs van koffie in een dalende trend beland. Deze verkoopdruk is o.a. terug te zien in het koersverloop van de WisdomTree Coffee ETF (COFF). Terwijl de termijnprijs van koffie van eind 2019 al is gepasseerd, blijkt de genoemde koffietracker achter de feiten aan te hollen. De koersgrafiek toont in de afgelopen weken overtuigend te zijn uitgebroken boven de meerjarige dalende weerstandlijn. Deze trendwijziging nodigt uit om voor de langetermijn de verwachtingen in positieve zin bij te stellen. Boven € 0,75 is er stijgingspotentieel naar € 0,90 zichtbaar, nu het proces van hogere bodems van toepassing is.

Südzucker AG vanaf 2020

Südzucker AG is de grootste suikerproducent ter wereld en gelet op de ontwikkeling van de suikerprijs is het wellicht interessant om de opwaartse kansen nader onder de loep te nemen. Voor aandelenbeleggers en trendvolgers is een stijgende trend van belang. In de afgelopen 12 maanden werd een hoogste notering gesignaleerd bij € 17,66, hetgeen haalbaar zou moeten zijn. De recente uitbraak boven een dalende weerstandlijn na de terugtest van een horizontale weerstandzone, biedt een technisch excuus om het aandeel Südzucker AG opwaartse kansen toe te dichten.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×