TA van Edward Loef – Tesla bereikt de finish

Koersuitbraken uit symmetrische driehoeken zijn vaak een laatste krachtsinspanning richting een belangrijke top. Tesla lijkt de finish al te hebben bereikt.

Tesla Inc. (TSLA) in 2020 + RSI(14)

Op 21 december a.s. wordt het aandeel Tesla Inc. (TSLA) opgenomen in de samenstelling van de Amerikaanse S&P 500 index. De aankondiging van deze opname op 17 november leidde direct tot een run op aandelen Tesla. De beurskoers schoot omhoog uit een symmetrische driehoek. Hierdoor zou het startsein zijn gegeven voor een eindejaarsrally naar ca. $ 600. Deze week werd de $ 600 grens bereikt, maar op 9 december werd een ‘engulfing bear’-patroon gesignaleerd. Mogelijk heeft de beurskoers de finishlijn bereikt en is het wachten op doorzettende winstnemingen.

ADYEN op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Het aandeel Adyen valt vandaag in technische zin op als gevolg van een opwaartse koersuitbraak boven de koerstop van oktober dit jaar. De koerssprong bedraagt meer dan 3% en daardoor voldoet de uitbraak aan de minimum technische eisen voor een geldig beoordeeld koopsignaal. Daarmee wordt feitelijk de koopbereidheid in de markt bevestigd om tegen hogere kostprijs in het bezit te komen van aandelen Adyen. Nu mag vanaf de top in oktober een weerstandlijn worden getekend evenwijdig aan de stijgende steunlijn. Een rally naar € 2050 wordt nu realistisch haalbaar geacht. Er ligt dus ca. 12% koerspotentieel in te vullen tijdens een eindejaarsrally.

AEX op weekbasis vanaf december 2019

Op 17 januari dit jaar eindigde de AEX-index de handelsweek bij een indexstand op 615,57. Bij de opmaak van deze technische analyse blog is het koersverschil met 17 januari jongstleden minimaal. De AEX-index toont aan het einde van deze handelsweek enige aarzeling na een hoogste weeknotering bij 622,01 en laagste notering bij 611,46. Dit duidt erop dat een nieuwe impuls nodig is om de opgaande lijn naar de top dit jaar bij 632,12 vast te houden. Voor de zesde week op rij lijkt de laagste weeknotering boven de laagste weeknotering van een week eerder te zijn gezet. Het is misschien een idee voor weekbeleggers om eventuele stoploss-grenzen naar 611 bij te stellen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker