TA van Edward Loef – Twee actuele uitbraakpogingen

Actief traden in aandelen is niet altijd zo eenvoudig als soms gedacht, zo blijkt uit twee actuele uitbraakpogingen.

Unibail Rodamco Westfield op weekbasis vanaf 2017 + 40-weeks gemiddelde

Beleggen in vastgoed aandelen is vast goed dankzij de dividenduitkeringen, maar koerswinst realiseren blijkt een stuk moeilijker. De beurskoers van het aandeel Unibail Rodamco Westfield is in de afgelopen vijf jaar meer gedaald. Sinds het begin van het derde kwartaal in 2020 is de beurskoers met ca. 175% gestegen, waarbij vorige week de koerstoppen van de afgelopen maanden eindelijk werden gepasseerd. Of deze opwaartse uitbraak lang stand houdt, hangt af van de meerjarige dalende weerstandlijn. Aanbod mag rond € 80 worden verwacht. Een uitbraak boven € 86 of onder € 70 moet uitsluitsel gaan geven. Het 200-daags gemiddelde stijgt en dat is lange tijd niet gezien.

Kon. Philips op dagbasis vanaf 14 juni 2020 + 200-daags gemiddelde

De koersontwikkeling in het aandeel Kon. Philips vraagt nu om een actieve intraday monitoring. In de afgelopen maanden tekent zich een hoofdschouderpatroon af, waarbij de neklijn rond € 44,50 de scheidslijn vormt voor wel of geen trend omkeer. Intraday was sprake van een verkoopconditie onder de neklijn. Echter bij de opmaak van deze blog blijken er genoeg kopers zich vandaag te melden. De lagere ‘gap’-opening onder de stijgende steunlijn vandaag doet daarentegen haast bij verkopers vermoeden. In principe ontstaat er een koersrisico onder € 44,50 naar € 38,50 op basis van de trendbreuk en het hoofdschouderpatroon. Een herstel boven het stijgende 200-daags gemiddelde zou echter het koersrisico (tijdelijk) kunnen elimineren bij een ‘gap’ fill nabij € 46,31.

AEX-index op uurbasis vanaf begin mei 2021

De stijgende steunlijn die in de AEX-index de correctiebodems vorige maand mei met elkaar verbindt, lijkt momenteel het belangrijkste technische hulpmiddel om de richting van de trend te beheersen. De richting is duidelijk positief, totdat de stijgende trendlijn neerwaarts wordt doorbroken. De AEX-index beweegt zich nu in technisch onontgonnen terrein. Hierdoor is het lastig om een koersdoel af te geven. Er zijn immers geen historisch hogere piekniveaus, behalve dan het intraday hoogste niveau (= AEX 734,65). Trendextrapolatie met behulp van evenwijdig aan elkaar getrokken trendlijnen duidt op een stijgingspotentieel richting AEX 755-760. Dat betekent meer ruimte binnen het stijgende trendkanaal naar de weerstandlijnen, ten opzichte van marge naar de stijgende steunlijn.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×