TA van Edward Loef – Unibail Rodamco Westfield in de lift

Beleggen in de vastgoedsector vraag om specifieke kennis en vaardigheden. Koersgrafieken zijn een steengoed hulpmiddel om de trends te herkennen.

Unibail-Rodamco-Westfield op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield valt na lange tijd eindelijk weer eens in positieve zin op. De beurskoers van deze winkelcentruminvesteerder is vorige maand weggezakt naar het laagste niveau van deze eeuw, maar weet deze week boven haar korte termijn dalende trendlijn te stijgen. Deze stijging betreft vermoedelijk een tijdelijke herstelpoging. De korte termijn koersrisico’s lijken beperkt tot ca. € 37 terwijl er boven € 42 ruimte vrijkomt voor een project van koersstijgingen naar € 49. Dat betekent bij een huidige koersnotering rond € 40,60 een relatief gunstige rendement/risico-ratio.

iShares Developed Markets Property Yield UCITS ETF (IWDP) o.b.v. slotkoersen vanaf 2008

De iShares Developed Markets Property Yield UCITS ETF (IWDP) heeft sinds het dieptepunt van de grote financiële crisis in 2008 vanaf 2009 een proces van hogere bodems en hogere toppen opgeleverd. Dit jaar heeft de coronacrisis gezorgd voor een enorme barst in het vertrouwen, hetgeen zichtbaar is in de grafiek via de daling onder een meerjarige steunlijn. Problematisch is de tijdelijke opleving die begin juni werd ingeruild voor terugkerende verkoopdruk en/of gebrek aan vraag. Alle investeerders die in 2015, 2016 en 2018 op bodemniveaus zijn ingestapt zien nu lagere koersen. Dat betekent dat de hoop op betere tijden ernstig op de proef wordt gesteld.

SPDR Homebuilders ETF (XHB) op maandbasis vanaf 2006

De Amerikaanse aandelentracker met belangen in de huizenbouwers (tickersymbool ‘XHB’) is verrassend snel herstel van de klap eerder dit jaar. Momenteel worden nieuwe hoogtepunten in de beurskoers gesignaleerd bij een notering rond $ 58. De opwaartse uitbraak vond plaats bij $ 47 en geldt als lange termijn technisch koopsignaal.  Tegelijkertijd wordt een stijgende weerstandlijn getest afkomstig langs de koerstoppen sinds 2013. Dat betekent dat het risico van winstnemingen nu snel toeneemt en een klassieke terugtest van $ 47 in de komende weken/maanden mag worden verwacht.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×