TA van Edward Loef – Over vrachtwagenaandelen

Vrachtwagenfabrikant DAF (onderdeel van het Amerikaanse Paccar) innoveert. Aandelenbeleggers weten dat (al).

PACCAR (PCAR) op maandbasis vanaf 1980

Vandaag presenteerde vrachtwagenfabrikant DAF met grote trots haar nieuwe generatie trucks. Het bedrijf is tegenwoordig onderdeel van het Amerikaanse aan de Nasdaq genoteerde Paccar (PCAR). De beurskoers van PCAR toont in de afgelopen veertig jaar een proces van hogere bodems en hogere toppen. Binnen dit proces is een opwaartse versnelling zichtbaar sinds het dieptepunt in 2009 en opwaartse uitbraak vorig jaar. Klaarblijkelijk is er voldoende vertrouwen om in deze bedrijfstak te investeren. Vooral ook omdat er wellicht meer dan ooit aan pakketten vervoerd moeten worden. In theorie valt de beurskoers niet meer terug in het opwaartse verlaten trendkanaal. Het is duidelijk dat ook beleggers in deze vrachtwagenproducent doorschakelen naar een hogere versnelling.

KION GROUP (KGX) vanaf 2020 + 4/24-weeks gemiddelden

De Duitse beursgenoteerde Kion Group (KGX) is gespecialiseerd in voorheftrucks en opslagtechnieken. In de tweede helft van 2007 (niet getoond) bereikte de beurskoers een tijdelijke top rond € 80. Vorig jaar maart werd een bodem bereikt bij € 33. Sindsdien tekent er zich een stijgend trendkanaal af met verder stijgingspotentieel naar ca. € 115. Bij een actuele koers rond € 90 betekent dit ca. € 25 per aandeel aan winstpotentie. De winst-/verliesratio bij actief beleggen zou idealiter groter dan de verhouding 3:1 bedragen. Dat betekent nu acceptatie van een neerwaarts risico van ca. € 8 per aandeel. Een terugval naar € 82 zou prachtige instapkansen bieden voor een lift naar hogere niveaus.

NIKOLA Corp (NKLA) vanaf 2020 op dagbasis vanaf 2020

Nikola Corporation (NKLA) is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen van elektrische voertuigen. In de afgelopen 12 maanden blijkt de beurskoers onderdeel van heftige speculatie. De koersgrafiek toont een jaar geleden een spectaculaire stijging van ca. $ 10 naar $ 93. In april dit jaar blijkt de beurskoers weer terug bij af. Het technisch goede nieuws komt in de grafiek tot uiting via een grote dalende wigformatie. De opwaartse koersuitbraak eind vorige maand is conform de handleiding technische patroonstudies en zou een beurskoers van 30 met gemak moeten kunnen halen en te zijner tijd zelfs weer $ 90.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×