TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

We leven in een tijdperk waarin hoge rendementen worden gekoppeld aan hoge verwachtingen, maar het kan ook anders.

Farmer Brothers (FARM) op weekbasis vanaf april 2011 + 4/24-weeks gemiddelden

Het beursgenoteerde Farmer Brothers Co. (FARM) registreert via de aandelenkoers in de afgelopen jaren een opgaande en neergaande cyclus. In de periode 2018 t/m 2020 was de trend duidelijk dalend. Dit jaar is de trend weer stijgend. De combinatie van de beurskoers en afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden is een technische smaakmaker voor aan- en verkoopoverwegingen. In januari 2021 kruiste de beurskoers boven beide gemiddelden en kruiste het 4-weeks gemiddelde boven het 24-weeks gemiddelde. Niemand weet met zekerheid hoelang de stijgende trend in de smaak zal blijven vallen, maar het toepassen van de zojuist besproken trendtechniek smaakt naar meer voorbeelden.

Good Times (GTIM) op weekbasis vanaf 2017 + 4/24-weeks gemiddelden

Good Times Burgers & Frozen Custard (GTIM) is een beursgenoteerd Amerikaans fastfoodrestaurant. Maar hoe weet een aandelenbelegger wanneer de tijd aanbreekt voor een ‘buy & hold’-periode in deze (voor veel Europeanen) onbekende restaurantketen? Een universeel toepasbaar methodiek is de combinatie van het 4-/24-weeks gemiddelde in samenhang met de beurskoers. Vooral wanneer de beurskoers boven beide gemiddelden noteert en beide gemiddelden stijgende hellingshoeken tonen. Dit illustreert immers kortetermijn koopinteresse en langetermijn toenemende vraag. Er zijn dus niet veel ingewikkelde technische ingrediënten nodig om een ‘Good Times’-gevoel bij een beleggingsbesluit te krijgen.

Harvest Capital Credit Corp. (HCAP) op weekbasis vanaf 2019 + 4/24-weeks gemiddelden

Harvest Capital Credit Corp. (HCAP) levert financieel maatwerk aan het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf. De uitbraak van het coronavirus vorig jaar zorgde voor een grote koersdaling in een reeds dalende trend. Aan deze neergang kwam eind november vorig jaar een plotseling einde. De beurskoers schoot omhoog tot boven de 4/24-weeks gemiddelden, die daarna stijgende hellingshoeken opleverde. Tot op de dag van vandaag toont het voortschrijdend inzicht van deze gemiddelden een stijgende lijn. Beleggers die koerswinst willen oogsten hebben hier waarschijnlijk baat bij. Dit is misschien geen maatwerkadvies, maar wel een voorwaarde voor goede financiële oogsten.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×