TA: ‘VOPAK relatief aantrekkelijk’

De wereldwijde ‘lockdown’ beperkt de productie en distributie van goederen. De vraaguitval zorgt voor een overvloed aan olie. Profiteert VOPAK hiervan?

VOPAK vanaf april 2015 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. Royal Dutch Shell

Het aandeel Vopak geniet opvallende belangstelling dankzij de behoefte aan de (tank)opslag van olie. De langetermijn perspectieven lijken voor de koersontwikkeling van Vopak te verbeteren. In de afgelopen jaren heeft de beurskoers zich per saldo zijwaarts bewogen tussen ca. € 34 en € 48. In de loop van de tweede helft van 2019 is deze bandbreedte aan de bovenzijde verlaten. In principe is daardoor een technisch koopsignaal afgegeven. Door de verkooppaniek in de aandelenmarkten in het eerste kwartaal viel ook de beurskoers van Vopak terug, maar in relatieve zin presteert het aandeel opeens veel beter dan Royal Dutch Shell. Ook in de oliewereld zijn kansen en risico’s relatief.

NOVAVAX vanaf april 2015 + 20/120-daags gemiddelden

Het coronavirus gaf op 11 februari dit jaar aanleiding om te speculeren op o.a. een besmettelijke koopinteresse in het aandeel NOVAVAX (NVAX) bij een beurskoers rond $ 7,02. De langetermijn koersgrafiek toonde in de afgelopen jaren tussen $ 200 en $ 300 een plafond. Het is de vraag of deze koersniveaus ooit nog gehaald zullen worden.  Bij een actuele notering boven $ 20 komt een dalende trendlijn in zicht die een spaak in de wielen kunnen steken van de recente rallyfase. Er mogen winstnemingen worden verwacht. Echter, indien de dalende trendlijn van de afgelopen jaren opwaarts wordt doorbroken, dan kan de beurskoers van NOVAVAX in rap tempo naar $ 50 doorstijgen en daarna naar $ 100. Deze gedacht blijft boven het 20-daags gemiddelde valide.

Euro Stoxx 50 vanaf september op dagbasis

De Euro Stoxx 50 index lijkt op basis van de koersdaling vandaag de hoopvolle herstelbeweging af te breken. De Euro Stoxx 50 index blijkt moeite te hebben met het passeren van het 38,2% Fibonacci-retracement en de beurkoers valt nu uit een stijgend wigpatroon. Stijgende wigformaties komen meestal voor halverwege trendmatige bewegingen. Indien de theorie in praktijk wordt gebracht mag binnen afzienbare tijd een test van het recente dieptepunt worden verwacht en wellicht veel lagere koersniveaus. Het risico bedraagt ca. 500 indexpunten, terwijl 2950 als stoplossniveau dient voor de negatieve conclusie. Bij een indexstand rond 2800 lijkt met het oog op genoemd koersdoel en risicogrens sprake van een gunstige rendement-/risico ratio voor baissiers.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×