TA: ‘Randstad en Adecco waarschuwen’

Deze week berichtten financiële media over een naderende recessie in Europa als gevolg van een wegzakkende dienstensector. De grafieken van Randstad Holding en Adecco waarschuwen ook.

Randstad Holding vanaf 2015 op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden

Wanneer wordt bedacht dat alle kennis over bestaande feiten en alle verwachtingen op basis van feiten en nog onbevestigde vermoedens in de beurskoersen wordt verdisconteerd, dan is het niet verrassend dat in Europa gevreesd wordt voor een economische krimp. De uitzendsector is zeer gevoelig voor het economisch wel en wee en dus is verhouding tussen vraag en aanbod in het aandeel Randstad Holding de moeite waard. De stemming wisselt uiteraard voortdurend, maar er valt wel een lijn te ontdekken in de trend. De actuele terugval onder het 4-weeks gemiddelde, dat thans onder het dalende(!) 24-weeks gemiddelde geschiedt, weerspiegelt meer vrees voor minder werkgelegenheid. Minder economische groei leidde in het verleden tot minder vraag naar (tijdelijke) arbeidskrachten.

Adecco vanaf oktober 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het ene beursgenoteerde bedrijf niet hetzelfde laat zien als een andere vergelijkbare beursgenoteerde onderneming. Wat de beurskoers van uitzendconcern Adecco gemeen heeft met Randstad Holding is de lagere top deze maand onder de vorige toppen van dit jaar. Kopers zijn dus niet meer bereid om hetzelfde voor een aandeel Adecco te betalen dan in april of juni/juli. De verkopers zijn wel bereid om genoegen te nemen met een lagere opbrengst dan bij aanvang van de zomermaanden. De gebroken waaier van stijgende steunlijnen illustreert hoe langzaam maar zeker het vertrouwen in de (winstgevendheid van de) uitzendsector knakt. Trendvolgers houden daarom rekening met een prijsdaling naar de onderkant van het dalende trendkanaal.

AEX-index op uurbasis vanaf 22 juli 2019 t/m 12:00 uur

Na de opwaartse kruising van het 20-uurs gemiddelde boven het 120-uurs gemiddelden hedenochtend in de AEX rond de klok van 12:00 lijkt het directe risico van winstnemingen vandaag weer wat af te nemen. Naar de redenen is het gissen. Misschien is er sprake van ‘window dressing’ met het oog op de afsluiting van het derde kwartaal en de presentatie van de kwartaalresultaten door professionele vermogensbeheerders en fundmanagers. Deze speculatie is niet zo belangrijk. Belangrijker is dat van een trend wordt geprofiteerd totdat het tegendeel wordt aangetoond. Een koerswinst tussen AEX 546,30 en AEX 568,57 is na de negatieve kruising op 25 september mogelijk om die reden veilig gesteld (koerswinst + 22,27%). De opwaartse kansen krijgen nu weer de ruimte. Alleen wordt die opwaartse ruimte charttechnisch beperkt door de recente top bij AEX 580,52 en daarboven de top van juli dit jaar bij AEX 586,32. De eerste steun ligt nu rond AEX 575.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker