TA: ‘Winstnemen in speculatieve aandelen?’

Op 11 februari dit jaar werd duidelijk dat het Coronavirus ook beleggers en speculanten had besmet. Wat is nu de technische status van Inovio Pharmaceuticals en Novavax.

INOVIO Pharmaceuticals (INO) vanaf 2019 + 20/120-daags gemiddelden + OBV + volumes

De enorme koersstijging in het aandeel Inovio Pharmaceuticals (INO) van $ 1,96 vorig jaar naar $ 5,95 bleef niet onopgemerkt. De forse koerscorrectie naar $ 3,48 op 10 februari bood daarom aantrekkelijke instapkansen in het vermoeden dat de zoektocht naar een vaccin steeds urgenter zou worden. Naast deze ‘fundamentele’ argumenten gaf het stijgende 20-daags gemiddelde boven het stijgende 120-daags gemiddelde een technische onderbouwing om hogere koersen te verwachten. Vorige week werd $ 5,00 bereikt, maar het 20-daags gemiddelde daalt nu. Ook weet de beurskoers van Inovio eind vorige week niet boven de openingskoers te sluiten. Een reden om speculatieve trades ook te sluiten.

NOVAVAX INC. (NVAX) vanaf augustus 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Novavax Inc. (NVAX) werd op 11 februari in één ademtocht genoemd als aandeel dat besmet zou zijn met het speculatievirus. De beurskoers noteerde op dat moment $ 7,02. Sindsdien is de beurskoers van Novavax niet meer onder het afgeleide 20-daags koersgemiddelde gesloten. Vorige week steeg de beurskoers in enkele dagen van $ 8,00 naar $ 17,71. Van donderdag op vrijdag werd een opwaartse ‘gap’ in de koersgrafiek geslagen boven $ 11,88. Zojuist is het koershiaat tussen $ 11,88 en $ 17,716 weer opgevuld met beursnoteringen. De afstand naar de koersgemiddelden is wel heel erg groot geworden. De papieren winst verzilveren is wellicht raadzaam en weer terugkeren bij een beurskoers onder het stijgende 20-daags gemiddelde. Dat is ook een speculatieve gedachte.

AEX-index op uurbasis vanaf 31 januari 2020

Deze dagen kan het geen kwaad om elk handelsuur even de AEX-index te controleren op de laatste stand van zaken. Trendvolgers focussen bij voorkeur op de beursbarometers, omdat beursindices nu eenmaal zeer efficiënt het collectieve sentiment weerspiegelt onder investeerders en (dag)handelaren. Belangrijk is het opeenvolgende proces van lagere toppen en lagere bodems op dit moment en eventuele aanwijzingen op een verstoring in dit proces. Vanochtend leek een bodem-proces ingezet, echter de dalende trendlijn langs de koerstoppen van de afgelopen handelsdagen is duidelijk dalend. Wel lijkt er rond AEX 530 een derde bodem gevormd. Het wachten is nu op zichtbaar(!) bewijs voor een uitbraak boven de meest recente koerstop (> AEX 554,32).

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker