TA: ‘Zilverprijs richting oppoetsniveau’

Begin vorige maand blonken de edele metalen uit dankzij de fraaie koersstijgingen in de maand augustus. Op 4 september bleek dit een goede aanleiding om de rally in zilver te verzilveren.

ZILVER FUTURE vanaf 2019 op dagbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Op 4 september dit jaar bereikte de zilverprijs de hoogste notering van dit jaar op $ 19,64. De relatieve sterkte index (RSI) bleek bij een waardering op ruim 84 extreem overgewaardeerd. Volgens de RSI-waardering afgeleid van de zilverprijs omgerekend in euro’s was zelfs sprake van de meest dure conditie sinds de recordnotering in april 2011. Degenen die afstand namen van zilver hebben een correctieve beweging naar $ 17,19 (= prijsdaling van ruim 12%) weten te vermijden. De correctie verloopt via een zigzag-beweging. Vaak blijken de dalingsfasen aan elkaar gelijk. Dit zou betekenen dat bij een notering rond $ 16,50 sprake is van het bereiken van een oppoetsniveau. Kortom, de dalingsfase is niet eerder voorbij dan na aanhoudende verkoopdruk tot ca. $ 16,50.

ASM International

Het aandeel ASM International behoort tot de bekende en best presterende aandelen in de afgelopen drie kwartalen. Op 31 juli dit jaar werd ASMI op basis van technische analyse aangeduid als topper, omdat er sprake was een opwaartse uitbraak uit het meerjarige stijgende trendkanaal. Daardoor werd het sein voor een opwaartse versnellingsfase gegeven (bij een koers rond € 74). Vandaag werd een beursnotering boven € 86 gesignaleerd. Als we de bandbreedte van het verlaten meerjarige stijgende trendkanaal bekijken, dan bedraagt de afstand tussen de steun- en weerstandlijn ca. € 25. Deze uitkomst opgeteld bij het uitbraakniveau op € 62 levert een koersdoel op van € 87. De versnellingsfase is wellicht bijna afgerond. Ook de hoge RSI-waardering op maandbasis geeft de goede verstaander nu het argument om de koerswinst in ASMI te verzilveren.

AEX-index vanaf juli 2019 op dagbasis + 20/120-daags gemiddelden

Bij de opmaak van de koersgrafiek van de AEX-index op dagbasis blijkt de openingskoers vandaag (= 582,65) boven de hoogste notering van gisteren (= 580,49), terwijl de actuele notering iets na 16:00 uur op 575,00 wordt gesignaleerd. Hierdoor wordt de laagste handelsnotering van gisteren (= 576,51) neerwaarts gepasseerd. De voorlopige conclusie is dus dat de handelssessie vandaag die van gisteren volledig overschaduwd. Deze zgn. ‘engulfing bear’ staat bekend als een topvormingspatroon. Aangezien dit patroon zich voordoet in de buurt van de weerstandzone van eind juli lijkt opnieuw een scenario van winstnemingen zich op te dringen. Dit scenario wordt pas echt serieus na een daling onder het meest recente dieptepunt (< AEX 567,33). Het actuele marktgedrag dwingt dus om extra behoedzaamheid in dit stadium van de trend.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker