TA: ‘Tips bij LYNX thuisbezorgd’

Er is in de afgelopen weken regelmatig in de financiële media geschreven over de beurswijsheid ‘Sell in May’. Het gezegde zegt dan vervolgens ‘go away, but remember be back in September’. De vraag is dan hoe u als belegger de ‘statistische, matige’ zomermaanden doorkomt. Misschien moet u gewoon dagelijks deze column even raadplegen voor essentiële beleggingsinformatie.

TAKEAWAY vanaf oktober 2016 + performance-ontwikkeling + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Een aankooptransactie is in de regel een op de toekomst gerichte handeling. Wat zou het fijn zijn als aandelentips meer dan 100% koersresultaat opleveren. Net als bij thuis bezorgde maaltijden moet je maar hopen dat de bestelling naar meer smaakt.

Een manier om hierachter te komen is regelmatig even de proef op de som nemen. Beweegt het aandeel in een stijgende trend? Zijn de koersprestaties beter dan het marktgemiddelde? Het is een kwestie van gewoon periodiek terugkijken op de kwaliteit van de trend. En wat blijkt? Het aandeel TakeAway voldoet aan deze selectiecriteria!

Fugro vanaf mei 2017

Een andere manier om veelbelovende aandelen te selecteren is proberen continuatiepatronen in de koersgrafiek te ontdekken. En soms is hier ook een fundamenteel goed verhaal bij te schetsen. Neem vandaag als voorbeeld het bullish vlagpatroon in het aandeel Furgo. De vlaggenmast is duidelijk zichtbaar en in theorie moet eenzelfde beweging geschieden nadat de vlag uitgewapperd is.

Wie met zo’n uitleg niet uit de voeten kan, kan altijd de stijging van de olieprijs als excuus aanvoeren. Bij een tekort aan olie zal wellicht weer meer bodemonderzoek naar olie plaatsvinden.

AEX-index heeft voldaan aan het maximaal haalbare

De trouwe lezer is al langer bekend met het idee dat de top in de AEX-index in januari van dit jaar voorlopig is gezet. Een techniek om dit te rechtvaardigen is de omklapregel. Men meet de afstand, in dit geval van de bodem in 2016 (steun) naar de voormalige dalende weerstandslijn. Deze afstand wordt becijferd op 107 indexpunten. Tel die 107 indexpunten op bij het niveau van de koersuitbraak eind 2016 (= 460) en dan resulteert dit in een koersdoel rond AEX 567.

De recente herstelpoging is veelbelovend, maar de AEX-index heeft waarschijnlijk het maximaal haalbare al eerder dit jaar bereikt.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:
AEX
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker