TA: ‘Tractor Supply trekt kopers over de streep’

Afgelopen vrijdag sloten de S&P 500 index en de Nasdaq-100 index op een nieuwe recordstand. Vorige week stond in het teken van de langste beurshausse uit de Amerikaanse geschiedenis. Aandelenbeleggers hebben dit weekend nagedacht wat te doen. Zij kopen (bij).

Tractor Supply TSCO vanaf 2016 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Tractor Supply (TSCO) trok op dinsdag 21 augustus jl. over de koerstop van dit jaar. Het hek dat rond $ 82 bij de top in januari 2018 werd geplaatst om de optimisten tegen te houden, is nu duidelijk omver getrokken.

Op woensdag en donderdag steeg Tractor Supply door naar $ 89 per aandeel. De bovenkant van een (subjectieve) weerstandlijn getrokken evenwijdig aan de stijgende steunlijn van afgelopen jaar werd opgezocht en kan de beurs even een halt toe roepen. Maar een echt tractor rijdt ook deze afrastering opzij om door te stijgen naar $ 96 in de komende maanden.

American Express (AXP) vanaf 2016 + 20/120-daags gemiddelden

Wanneer het goed gaat met de economie, dan zijn waarschijnlijk de consumentenuitgaven ook goed. En als de consumenten meer uitgeven (dan ze kunnen besteden), dan gaan ze kopen op krediet. Het klinkt allemaal heel logisch wat er op de Amerikaanse beurs geschiedt met het aandeel American Express (AXP).

Beleggers denken dat de beurshausse en Amerikaanse economische groei nog wel een tijdje gaat aanhouden. Dat blijkt althans uit de recente opwaartse koersuitbraak. En als deze trend automatisch wordt doorgetrokken, dan verschijnt er op enig moment $ 115 op het koersenbord voor het aandeel American Express.

AEX-index vanaf september 2017

De AEX-index heeft vorige maand voor de derde keer op rij een uitbraakpoging gewaagd, maar het gezegde ‘drie keer scheepsrecht’ is voor de Amsterdamse beursgraadmeter niet van toepassing.

Hoewel het stijgende (rode) 120-daags gemiddelde omhoog is gericht en dus een stijgend vangnet is voor koerscorrecties, registreert het dalende (blauwe) 20-daags gemiddelde op verkoopdruk in de afgelopen vier weken.

De AEX-index kan de Amerikaanse S&P 500 index achterna gaan, maar zichtbaar bewijs komt er pas na een beurskoers boven een stijgend 20-daags gemiddelde. Zolang dat in de AEX-index nog niet het geval is, kan de focus beter gericht worden op de aandelenbeurs aan de andere kant van de oceaan.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Beleggen bij LYNX
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×