Trading setups van maandag jl. zijn bevestigd

Afgelopen maandag werd aandacht geschonken aan de trading setup’s in het Amerikaanse futurescontract op de S&P 500 index (Emini), de Amerikaanse obligatietracker ‘TLH’ (= langlopend segment Amerikaans schuldpapier) en de prijs van Brent Oil.

 Grafiek S&P 500 E-mini

Beurskoers S&P 500 E-mini vanaf 2 augustus 2015 23-9

Voor wat betreft het Emini-contract spreekt de koersgrafiek op uurbasis voor zich. De herstelpoging na de neerwaartse uitbraak uit de (bearish) ‘rising wedge’ bleef steken onder 1980 en zakte verder weg onder de 1940-puntengrens. Deze steun lijkt nu haar rol van weerstand te vervullen in de weg omlaag naar het koersdoel rond 1830. Kortetermijn (dag)handelaren die gebruik hebben gemaakt van de ‘sell setup’ mogen nu de weerstand rond 1980 verlagen naar 1965 (= nieuwe stoploss-grens voor shortposities).

iShares 10-20yr Treasury Bond ETF (TLH)

De obligatietracker ‘TLH’ gedraagt zich in tijden van onzekerheid als ‘veilige haven’. Het was dan ook fundamenteel verklaarbaar waarom volgens het handboek technische analyse de pullback naar $ 135 als springplank gold voor een nieuwe rally. Boven $ 135 mag in de komende tijd een uitbraak naar nieuwe hoogtepunten worden verwacht. Het koersniveau op $ 135 geldt tevens als stoploss-niveau.

Brent Oil vanaf 24 augustus

De prijs van Brent Oil houdt zich ook keurig aan de technische gedragsregels. De stijgende steunlijn krijgt steeds meer betekenis naarmate deze vaker succesvol wordt getest. In de afgelopen 48 uur is de olieprijs uit een symmetrische driehoek gestegen, waardoor het opwaarts prijspotentieel nu zichtbaar wordt benut. Het is nog niet te laat om te anticiperen op een doorgaande prijsstijging. De aanbevolen stoploss-grens voor hausseposities kan naar boven worden bijgesteld van $ 46,50 naar $ 48,40

Koers Brent Oil in 2015 23-9

DISCLAIMER LOEF TECHNISCHE ANALYSE B.V.

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker