Trading updates Emini S&P 500 / AEX / Brent-Oil

Emini-S&P Future

Kortetermijn (dag)handelaren die gebruik hebben gemaakt van de ‘sell setup’ mogen nu de weerstand rond 1980 verlagen naar 1965 (= nieuwe stoploss-grens voor shortposities).

Citaat 23 september 2015 

De eerder getoonde beursstatistieken voor de maand september geven aanleiding om de beursindices even kort te laten opveren om volgende week op nieuwe dieptepunten af te sluiten. De stijgende wig is in aanleg negatief van aard. De neerwaartse uitbraak suggereert vroeg of laat een test van het recente dieptepunt in augustus. Een daling onder 1900 mag worden beschouwd als inleiding voor deze denkrichting.

EMINI op uurbasis vanaf 23 augustus 2015
 S&P EMINI op uurbasis vanaf 23 augustus 2015

AEX vanaf augustus 2015 op uurbasis

 

Dichterbij huis toont de AEX-index een relatief sterk koersherstel, echter deze lijkt stuk te lopen op de dalende trendlijn langs de koerstoppen van de afgelopen in augustus en september. De weerstandzone ligt tussen 423 en 427, welke niveaus idealiter nieuwe kansen bieden om te anticiperen op een voortzetting van de dalende trend. De stijging hedenochtend oogt als een ‘short squeeze’ en geeft een excuus om de gap-opening spoedig te sluiten met koersnoteringen tijdens terugkerende zwakte. Boven 430 wijkt het directe koersrisico. Onder 400 mag een daling worden verwacht die sterk zal lijken op de dalingsgolf in augustus. In die situatie kan de beursindex wegzakken naar ca. 375.

Brent Oil op dagbasis in 2015

 

Brent Oil

Het is nog niet te laat om te anticiperen op een doorgaande prijsstijging. De aanbevolen stoploss-grens voor hausseposities kan naar boven worden bijgesteld van $ 46,50 naar $ 48,40.

(citaat 23 september 2015) 

De aanbevolen stoplossgrens voor longposities in Brent Oil is helaas neerwaarts doorbroken, echter de grafiek op dagbasis geeft argumenten voor nieuwe poging. In dit geval geldt een stoploss $ 46,50 om het opwaarts prijspotentieel te benutten. In geval van twijfel wordt een uitbraak boven $ 50 afgewacht, waarna een stoploss op $ 48,40 kan worden aanbevolen. Het koersdoel is ca. $ 58 op basis van een verwachte ‘measured move’ (lees: stijging voorafgaande aan de ‘falling wedge’). De verwachte prijsstijging kan wederom in enkele dagen een feit zijn.

DISCLAIMER LOEF TECHNISCHE ANALYSE B.V.

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker