TA: ‘Wolters Kluwer in de spotlights’

NRC Next berichtte deze week over de ontwikkelingen op de beurs tot nu toe dit jaar. In het verslag is onder andere te lezen dat het aandeel Wolters Kluwer dit jaar het beste rendement van alle AEX-bedrijven behaalde: een plus van 27%. Op 27 maart van dit jaar constateerde de technische analyse al: Wolters Kluwer is een positieve uitzondering.

Kwantitatief trendoverzicht intraday 23 augustus 2018

Voor het opstellen van de dagelijkse technische analyse blogs wordt gebruik gemaakt van objectieve beslisregels afkomstig van LOEF Technische Analyse. De verschillende trendfasen worden in kaart gebracht met als doel om onder andere een idee te krijgen of er sprake is van een technisch herstel in een dalende trend (= ‘recovery’), een fase om ‘long’posities in overweging te nemen en/of posities aan te houden vanwege de stijgende trends.

Verzwakkingen of dalende trends waarbij shorts passen worden ook zichtbaar. Beslisregels helpen te bepalen wat waarde toevoegt en wat niet, maar ook wat interessant kan zijn om verder te onderzoeken (= doel van deze publicatie).

Wolters Kluwer vanaf augustus 2014

Beslisregels en technische indicatoren geven inzicht in wat de actuele status is van bijvoorbeeld het aandeel Wolters Kluwer. Dit aandeel is recent opwaarts uit een stijgende trend gebroken. Eind maart 2018 steeg het aandeel boven haar afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden en werd het spreekwoordelijke technische sein op groen gezet.

De gele weekcandles wijzen op een sterke rally die opwaartse overdrijvingskenmerken vertoont. De relatieve sterkte index (RSI) noteert nu net zo hoog als in maart/april 2015. Trendvolgers mogen het aandeel Wolters Kluwer vasthouden. Het aandeel presteert in de afgelopen maanden duidelijk sterker dan de AEX-index (zie stijgende RS-lijn).

Maar terwijl een nieuw hoogtepunt impliciet een koopsignaal oplevert, moeten trendvolgers zich bewust zijn van de risico’s van een koopclimax.

AEX-index vanaf november 2017 kwantitatief ingekleurd

Elke stijging of daling in de AEX-index (of andere beursnotering) is te kwantificeren met behulp van technische analyse indicatoren. De getoonde koersgrafiek van de AEX-index vertoont diverse kleuren afhankelijk van de onderlinge positie van de beurskoers en het daarvan afgeleide (blauwe) 20-daags en (rode) 120-daags gemiddelde. De kwantitatieve emotieloze benadering registreert bij een actuele notering tussen beide gemiddelden in een normale correctiefase. Boven het rode 120-daags gemiddelden past een trendvolgende ‘buy & hold’-benadering, maar daaronder wordt dit discutabel.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Beleggen bij LYNX
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker