Alles over Trackers en ETF's

In de rubriek "Tracker en ETF's" vindt u informatie en uitleg over tracker en ETF beleggen. Handelen met ETF’s en trackers wordt steeds populairder onder beleggers, maar wat is een ETF precies? Door welk type belegger worden ze gebruikt? En wat zijn de voor- en nadelen van ETF's en trackers? Ook vindt u hier wekelijks de ETF van de week. In dit wekelijkse artikel worden concrete beleggingstips aan u verschaft.

De ETF van de Week: PowerShares EQQQ Nasdaq 100 (EQQQ1)

Wederom zijn het de Amerikaanse technologieaandelen die de Amerikaanse beurzen naar boven leiden. Bekijk de ETF van deze Week.

Lees verder

De ETF van de Week: SPDR Barclays 7-10 Years US Bond ETF (SPP7)

De turbulentie op de beurzen is de afgelopen weken aanzienlijk toegenomen. Beleggers vragen zich af in welke veilige havens ze momenteel kunnen beleggen.

Lees verder

De ETF van de Week: iShares Oil & Gas Exploration ETF (IS0D)

Samen met de positieve ontwikkeling van de olieprijs hebben de aandelen van de industrie de afgelopen maanden aanzienlijk aan waarde kunnen winnen. Zo werd een nieuwe opwaartse trend gevormd.

Lees verder

De ETF van de Week: iShares Health Care Sector (IUHC)

De zorgsector heeft zich de afgelopen weken ongelofelijk goed ontwikkeld in de VS. De sector kon in mei een belangrijke doorbraak bereiken en verkeert zich sindsdien in een stabiele opwaartse trend.

Lees verder

De ETF van de Week: ETFS Physical Palladium (VZLB)

Na een ongelooflijke rally van minstens 50% vorig jaar, vonden er de laatste maanden een paar tegenslagen in het metaal plaats. Het voorlopige dieptepunt werd in april gezet. Sindsdien is de koers weer gestegen en nemen de stieren langzaam maar zeker het roer over.

Lees verder

De ETF van de Week: iShares Nasdaq Biotechnologie ETF (BTEC)

Sinds het begin van het jaar hebben Amerikaanse biotechnologie-aandelen amper meer waarde gekregen. In de tussentijd is de belangrijkste ondersteuning getest en lijkt de sector in een stijgende lijn te zitten.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares Oil & Gas Exploration ETF (SPOG)

De olieprijs is de afgelopen maanden door het dak gegaan en bevindt zich al maanden in een stabiele opwaartse trend. Eind vorige week verspreidden de eerste tekenen van zwakte zich, waardoor de grondstof aanzienlijk naar beneden werd getrokken. Dit was ook het startschot voor een correctie in de olie- en gasvoorraden.

Lees verder

DE ETF TIP van de Week: Lyxor Russia ETF (RUS)

Vanwege de nogal onstabiele situatie in Syrië blijven de twee supermachten VS en Rusland elkaar in de haren vliegen. Dit zorgde ervoor dat de gehele Russische aandelenmarkt in april instortte. De index kon herstellen en de vouwen lijken, althans voorlopig, gladgestreken.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares Nasdaq US Biotechnology (BTEC)

De biotechaandelen in de VS zijn recentelijk weer gestegen. Aan het begin van het jaar kon er een mooie rally worden gestart, maar deze verdween weer snel samen met de zwakte op Wall Street. Momenteel bevindt de trend zich in een neutrale koopfase. Hoe speelt u hier slim op in?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares MSCI Target US Real Estate (CEM1)

De Amerikaanse vastgoedaandelen bewogen de afgelopen maanden richting het zuiden. Van februari tot april kon de industrie weer herstellen en het liet recent positieve trends zien. De uitbraak boven het tussentijdse hoogtepunt van april heeft net plaatsgevonden en daardoor is er een nieuwe opwaartse trend in gang gezet.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares China Large Cap (FXC)

De Chinese aandelenmarkt kon vooral in het begin van het nieuwe jaar goed groeien. De markt als geheel wist bijna 15% te winnen, om vervolgens binnen enkele handelsdagen de winst weer weg te geven. Momenteel is er weer een duidelijk koopsignaal.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27