Alles over Trackers en ETF's

In de rubriek "Tracker en ETF's" vindt u informatie en uitleg over tracker en ETF beleggen. Handelen met ETF’s en trackers wordt steeds populairder onder beleggers, maar wat is een ETF precies? Door welk type belegger worden ze gebruikt? En wat zijn de voor- en nadelen van ETF's en trackers? Ook vindt u hier wekelijks de ETF van de week. In dit wekelijkse artikel worden concrete beleggingstips aan u verschaft.

De ETF TIP van de Week: ETFS Crude Oil (CRUDP)

Sinds halverwege 2017 is de olieprijs uit een langdurige neergaande trend gebroken. Sindsdien is de koers van het zwarte goud met meer dan 40% gestegen. Hoe speelt u hier op in?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xtrackers MSCI Russia ETF (DBXV)

Mede dankzij de positieve ontwikkelingen op de oliemarkt in de afgelopen zes maanden wist de Russische aandelenmarkt sterk te presteren. Al maanden zien we hier keurig hogere bodems en hogere toppen. Benieuwd hoe u hier gemakkelijk op kunt inspelen? U leest het in de ETF TIP van de Week.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xetra-Gold ETF (4GLD)

Voor het edelmetaal goud blijkt het al tijden lastig te zijn om de belangrijke horde van $ 1.360 opwaarts te breken. De kansen op een uitbraak lijken groeiende, zeker omdat de onzekerheid op de aandelenmarkten lijkt toe te nemen.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Source NASDAQ Biotech ETF (SBIO)

Na de flinke stijging van biotech-aandelen in de periode november tot januari behoorde deze sector ten tijde van de recente correctie juist tot de grootste verliezers. Pas sinds een paar dagen lijkt het tij gekeerd te zijn.

Lees verder

ETF van de week: SPDR Gold Trust

We zien momenteel een koopsignaal zodra de ETF boven een koers van $ 126 uitbreekt. De stoploss kan op een koers van $ 124 geplaatst worden. Dit maakt het mogelijk om mee te doen met een mogelijke aanstaande rally, met slechts een klein risico.   

Lees verder

ETF van de week: iPath S&P500 VIX

De iPath SP 500 ETF is een interessant product in tijden van onzekerheid. Omdat paniek snel om zich heen grijpt, zijn stijgingen van 100% in deze ETF zeker mogelijk. Op korte termijn is long mogelijk, maar op lange termijn is het lastig om hier geld mee te verdienen.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: ipath silver trust (slv)

Het jaar 2017 was een positief jaar voor beleggers in edelmetalen. Steeds weer ontstonden korte rally’s, maar deze konden uiteindelijk niet worden voortgezet. Hoewel de prijzen weer wat terug zijn gezakt, lijkt de opwaartse beweging te zijn ingezet.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Vaneck Vektors Gold Miners (GDX)

De goudmijnsector was de afgelopen maanden een van de grootste verliezers. De laatste weken zit de prijs van het edelmetaal echter weer flink in de lift.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: SPDR Gold Trust (GLD)

Voornamelijk in de eerste maanden van dit jaar ging het goed met de goudprijs. Betekent de daling in december een verkoopsignaal of kunt u beter kopen?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Global FTSE Greece 20 ETF (GREK)

De Griekse aandelenmarkt is één van de meest volatiele markten ter wereld. Toch is op lange termijn vaak een solide trend te vinden. Hoe speelt u hierop in?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Vaneck Vectors Gold Miners ETF (GDX)

Goudaandelen hebben een bewegelijk jaar achter de rug. De Vaneck Vectors Gold Miners ETF lijkt zich opwaarts te bewegen. Lees hier meer.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27