Alles over Trackers en ETF's

In de rubriek "Tracker en ETF's" vindt u informatie en uitleg over tracker en ETF beleggen. Handelen met ETF’s en trackers wordt steeds populairder onder beleggers, maar wat is een ETF precies? Door welk type belegger worden ze gebruikt? En wat zijn de voor- en nadelen van ETF's en trackers? Ook vindt u hier wekelijks de ETF van de week. In dit wekelijkse artikel worden concrete beleggingstips aan u verschaft.

De ETF TIP van de Week: iShares Nasdaq US Biotechnology (BTEC)

De biotechaandelen in de VS zijn recentelijk weer gestegen. Aan het begin van het jaar kon er een mooie rally worden gestart, maar deze verdween weer snel samen met de zwakte op Wall Street. Momenteel bevindt de trend zich in een neutrale koopfase. Hoe speelt u hier slim op in?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares MSCI Target US Real Estate (CEM1)

De Amerikaanse vastgoedaandelen bewogen de afgelopen maanden richting het zuiden. Van februari tot april kon de industrie weer herstellen en het liet recent positieve trends zien. De uitbraak boven het tussentijdse hoogtepunt van april heeft net plaatsgevonden en daardoor is er een nieuwe opwaartse trend in gang gezet.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares China Large Cap (FXC)

De Chinese aandelenmarkt kon vooral in het begin van het nieuwe jaar goed groeien. De markt als geheel wist bijna 15% te winnen, om vervolgens binnen enkele handelsdagen de winst weer weg te geven. Momenteel is er weer een duidelijk koopsignaal.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xtrackers MSCI USA Energy Index (XUEN)

De Amerikaanse energiesector bevond zich vorig jaar een ware achtbaanrit. Nadat de koers van de sector halverwege het jaar met meer dan 20% was gedaald, kwam eind 2017 een ommekeer. Met de recente zwakte van Wall Street begin dit jaar heeft deze industrie het opnieuw getroffen.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares Core DAX ETF (EXS1)

De Duitse aandelenmarkt staat sinds februari onder vuur. Na de uitbraak naar een nieuw hoogtepunt eind januari, begonnen de beren omlaag te slaan. Sindsdien is er een duidelijke opeenvolging van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten. Hoe speelt u in op deze trend?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xtrackers MSCI Mexico Index (XMES)

Ondanks dat het momenteel lastig is om sterk presterende ETF’s te vinden, zien wij toch kansen in de Mexicaanse aandelenmarkten. Sinds het begin van het jaar heeft zich daar een driehoek in de grafiek gevormd. Als de uitbraak opwaarts plaatsvindt, willen wij instappen middels een longpositie.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: ETFS Crude Oil (CRUDP)

Sinds halverwege 2017 is de olieprijs uit een langdurige neergaande trend gebroken. Sindsdien is de koers van het zwarte goud met meer dan 40% gestegen. Hoe speelt u hier op in?

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xtrackers MSCI Russia ETF (DBXV)

Mede dankzij de positieve ontwikkelingen op de oliemarkt in de afgelopen zes maanden wist de Russische aandelenmarkt sterk te presteren. Al maanden zien we hier keurig hogere bodems en hogere toppen. Benieuwd hoe u hier gemakkelijk op kunt inspelen? U leest het in de ETF TIP van de Week.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Xetra-Gold ETF (4GLD)

Voor het edelmetaal goud blijkt het al tijden lastig te zijn om de belangrijke horde van $ 1.360 opwaarts te breken. De kansen op een uitbraak lijken groeiende, zeker omdat de onzekerheid op de aandelenmarkten lijkt toe te nemen.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Source NASDAQ Biotech ETF (SBIO)

Na de flinke stijging van biotech-aandelen in de periode november tot januari behoorde deze sector ten tijde van de recente correctie juist tot de grootste verliezers. Pas sinds een paar dagen lijkt het tij gekeerd te zijn.

Lees verder

ETF van de week: SPDR Gold Trust

We zien momenteel een koopsignaal zodra de ETF boven een koers van $ 126 uitbreekt. De stoploss kan op een koers van $ 124 geplaatst worden. Dit maakt het mogelijk om mee te doen met een mogelijke aanstaande rally, met slechts een klein risico.   

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27