Aandeel Deutsche Bank

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Deutsche Bank? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

Deutsche Bank AG
ISIN: DE0005140008 | WKN 514000
Tickercode: DBK | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Deutsche Bank kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Deutsche Bank

De afgelopen 10 jaar was het aandeel Deutsche Bank niet de beste belegging.

Het aandeel zit sinds juni 2007 in een neerwaartse trend. En hoewel die neerwaartse trend technisch gezien nog intact is, heeft het aandeel Deutsche Bank een fraaie poging gedaan om het verleden achter zich te laten. Zou dit het jaar kunnen zijn dat Deutsche Bank daadwerkelijk aan zijn hervorming begint?

De CEO van de grootbank, Christian Sewing, heeft zich minder gericht op investment banking en meer op private en corporate banking. Dat heeft blijkbaar zijn vruchten heeft afgeworpen, want sinds de dieptepunten in 2020 is het aandeel Deutsche Bank met ongeveer 180 procent gestegen. Is het een goed moment om Deutsche Bank in de portefeuille te nemen? Of weegt het potentiële rendement niet op tegen het risico?

Wat u hier te weten komt over het aandeel Deutsche Bank:

 

Aandeel Deutsche Bank

Aandeel Deutsche Bank toont grote vooruitgang

Het aandeel Deutsche Bank was er één om te vermijden. Sinds 2007 bevindt het aandeel zich in een neerwaartse trend. Natuurlijk kreeg Deutsche Bank, net als veel andere banken, een flinke tik als gevolg van de financiële crisis in 2008, die aantoonbaar werd aangestuurd door de grote investeringsbanken. Maar sinds de bank in 2019 een nieuwe CEO in dienst nam, Christian Sewing, doet de bank het een stuk beter. Het aandeel Deutsche Bank apprecieert momenteel het snelst sinds het kortstondige herstel in 2009. De CEO heeft zelf voortdurend een aantal aandelen van Deutsche Bank geaccumuleerd. Het management heeft dus ook een belang bij het aanhoudende succes van de bank.

Deutsche Bank - Koers

Het bedrijf Deutsche Bank

Deutsche Bank is een Duitse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in één van de financiële hoofdsteden van Europa, Frankfurt. De bank is aanwezig in 58 landen in Europa, Azië en Amerika. Deutsche Bank is uiteraard de grootste Duitse bank, en van de 100 grootste banken ter wereld staat Deutsche Bank op de 21ste plaats op basis van totale activa uitgedrukt in Amerikaanse dollars. De bank maakt deel uit van de Duitse beursindex DAX en het aandeel Deutsche Bank is zowel aan de beurs van Frankfurt als aan de beurs van New York genoteerd.

Deutsche Bank werd in 1870, ongeveer 152 jaar geleden, opgericht in Berlijn. De bank was aanvankelijk een gespecialiseerde bank voor de financiering van industriële klanten die actief waren in de buitenlandse handel en de bevordering van de Duitse export. Duitse importeurs en exporteurs waren op de wereldmarkten geforceerd om Britse en Franse banken te gebruiken, met als gevolg dat Duitse bankbiljetten in de internationale handel vrijwel onbekend en niet geliefd waren.

Deutsche Bank heeft drie grote divisies. De corporate and investment bank is de eerste divisie en richt zich op de kapitaalmarkten. De tweede divisie, private and commercial bank, is de retail bank en de afdeling vermogensbeheer. De laatste divisie is Deutsche Asset Management. Dit is de vermogensbeheerdivisie dat Deutsche Bank terug in maart 2018 heeft opgesplitst in een apart bedrijf. Deutsche Bank heeft uiteraard een meerderheidsbelang in de vermogensbeheertak.

Nieuws over het aandeel Deutsche Bank

21 april 2021: Deutsche Bank sluit zich aan bij nieuwe Net Zero Bank Alliance

Deutsche Bank kondigde eind april aan dat zij besloten heeft zich aan te sluiten bij de Net Zero Banking Alliance. Deze alliantie bestaat uit een groep van 43 banken uit 23 landen. Elk van deze banken heeft zich ertoe verbonden de operationele en toerekenbare emissies van hun portefeuilles af te stemmen op net-nul in 2050. Deze alliantie is bijeengeroepen door het Financieringsinitiatief van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties. De Net Zero Banking Alliance zal helpen om triljoenen euro’s te mobiliseren om een wereldwijde emissievrije economie op te bouwen. De stap zal de wereld dichter bij de doelstellingen van het Akkoord van Parijs brengen.

Deutsche Bank heeft duurzaamheid al in 2019 tot een strategische prioriteit gemaakt, de toetreding tot de Net Zero Banking Alliance is één van de acties die Deutsche Bank heeft ondernomen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Het doel voor Deutsche Bank is om hun investeringen in milieu, maatschappij en goed bestuur uit te breiden met ten minste 200 miljard euro tegen het einde van 2023. De bank heeft al 46 miljard euro bereikt. Dat is heel wat meer dan aanvankelijk verwacht; 20 miljard was het doel voor 2020 en de bank heeft dat ruimschoots overtroffen.

17 maart 2021: Deutsche Bank geeft haar tweede groene obligatie uit

Deutsche Bank heeft op 17 maart haar tweede groene obligatie geplaatst. De bank wist 800 miljoen dollar op te halen. De uitgifte van de tweede groene obligatie stelt Deutsche Bank in staat om de obligate te prijzen in Amerikaanse Dollars. Met de uitgifte van de obligatie is het de eerste groene obligatie voor de Amerikaanse markt. De beslissing van Deutsche Bank om een tweede groene obligatie uit te geven, komt voort uit de interesse van Amerikaanse beleggers van Deutsche Bank in ESG-beleggen.

De opbrengsten van de groene obligatie zullen door Deutsche Bank worden gebruikt om hun duurzaamheidsstrategie te bevorderen door projecten van klanten te financieren en zullen bijdragen aan meerdere duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

24 februari 2021: Deutsche Bank en Mastercard verstevigen hun samenwerking op het gebied van betalingen

Deutsche Bank en Mastercard hebben aangekondigd dat zij hun partnerschap versterken om innovaties te ontwikkelen op het gebied van digitale betalingen voor zakelijke klanten. Dit zal bedrijven in staat stellen hun producten en diensten gemakkelijker aan te bieden aan nieuwe groepen klanten. Het zal deze bedrijven helpen om hun digitale bedrijfsmodellen verder te ontwikkelen, het zal hun verkoopkanalen enorm uitbreiden.

Het betalingssegment is een van de snelst groeiende segmenten in de banksector van de afgelopen twee jaar, vooral als gevolg van de pandemie. Door de pandemie ontstond de behoefte aan betere, snellere en veiligere betaalmogelijkheden. Deutsche Bank maakt zeker gebruik van deze trend met hun aankondiging dat ze hun samenwerking met Mastercard verder hebben versterkt.

De financiële resultaten van Deutsche Bank

Deutsche Bank rapporteerde op 28 april bemoedigende financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2021. Deutsche Bank zag zijn winst met 14 procent stijgen tot 7,233 miljard euro. Ook de omzet liet een goede groei zien. Die werd vooral gedreven door de segmenten investment banking en vermogensbeheer. Investment banking zag de omzet met 32 procent stijgen, vermogensbeheer daarentegen zag de omzet met 23 procent stijgen. In beide sectoren was sprake van een forse stijging dankzij de bloeiende wereldwijde aandelenmarkten. Het is duidelijk dat de aandelenmarkt de belangrijkste drijfveer was, want Deutsche Bank zag de inkomsten uit aandelenuitgiftes met 40 procent toenemen.

Deutsche Bank slaagde erin haar kosten met 1 procent te verlagen, wat bijdroeg tot de winst van de bank. Deutsche Bank zag een stijging van 66 miljoen euro naar meer dan 1 miljard euro. Nee, dit is geen typefout. Deutsche Bank kon een enorme groei van de nettowinst melden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg in alle segmenten. Het segment investment banking van Deutsche Bank was opnieuw de uitblinker met een winststijging van 134 procent tot 1,5 miljard. Private customer bank zag een stijging van 92 procent en Deutsche Bank’s ondernemersbank zag een stijging van 90 procent.

Voor 2021 verwacht de Duitse bank een gelijkblijvende winst met een verdere verlaging van de kosten door sluiting van kantoren en personeelsreducties. Tegen 2022 zal het aantal werknemers naar verwachting dalen van 84300 tot 74000.

Resultatenrekening aandeel Deutsche Bank

Resultatenrekening Deutsche Bank juni 2021

Balans aandeel Deutsche Bank

Deutsche Bank - Balans

De winstgevendheid van Deutsche Bank

Wanneer we naar fundamentele gegevens voor banken kijken, is er één ratio die aantoonbaar echt belangrijk is. Het rendement op eigen vermogen is een belangrijke maatstaf voor de winstgevendheid van een bank. Het laat ons zien hoe effectief de bank haar activa gebruikt om winst te genereren. De ROE wordt berekend door de netto-inkomsten te delen door het totale eigen vermogen. Rendement op eigen vermogen is een ratio die wordt gebruikt om bedrijven binnen dezelfde bedrijfstak met elkaar te vergelijken, omdat de ratio tussen bedrijfstakken enorm kan verschillen. Deze ratio is een veel betere metriek om de winstgevendheid van banken te beoordelen dan de winst per aandeel. De ROE en andere financiële ratio’s worden besproken in dit artikel over fundamentele ratio’s.

Deutsche Bank heeft een ROE van 1,77 procent, wat zeker een stuk lager is dan hun directe concurrenten. Hoe hoger deze ratio, hoe beter. Deutsche Bank heeft echter grote vooruitgang geboekt om dit cijfer op te krikken. Voor het eerst in meer dan 5 jaar zag Deutsche Bank een positieve ROE in 2020 van 0,24 procent. Nu, in de laatste twaalf maanden, ziet de bank een ROE van 1,77 procent, wat een goed teken is. Ter vergelijking: in 2019 had Deutsche Bank een negatieve ROE van 8,96 procent.

Deutsche Bank - ROE | winstgevendheid

Aandeel Deutsche Bank: Technische analyse

Het aandeel Deutsche Bank heeft een zeer aantrekkelijke opwaartse trend die op dit moment geen tekenen van vertraging vertoont. Het aandeel heeft een stijgende trendlijn gerespecteerd. De trendlijn fungeert als een diagonale steun sinds het begin van het jaar. Het aandeel Deutsche Bank handelt momenteel iets lager en zou de stijgende trendlijn mogelijk opnieuw kunnen bereiken. Dit gebied zou een interessante zone kunnen zijn om een positie te initiëren of aandelen aan een bestaande positie toe te voegen.

De reden is dat er daar veel potentiële steun is. We hebben de stijgende trendlijn, maar ook de horizontale steun en het 50 eenvoudig voortschrijdend gemiddelde. Een combinatie van deze drie steunpunten kan een zeer interessant instapmoment vormen voor het aandeel Deutsche Bank. Het 50 eenvoudig voortschrijdend gemiddelde wordt gebruikt, omdat het aandeel Deutsche Bank dit voortschrijdend gemiddelde in de afgelopen maanden een aantal keren heeft gerespecteerd, wat betekent dat het hier van enig belang is.

Deutsche Bank - TA 21-06-2021

Vooruitzichten aandeel Deutsche Bank

Er zijn veel verschillende meningen over de toekomst van de bank. De laatste paar maanden heeft Deutsche Bank echter grote vooruitgang geboekt in haar streven om de manier waarop de bank zaken doet te herstructureren. Sterke kwartaalcijfers hebben dit met keiharde cijfers aangetoond (een winst van iets meer dan een miljard euro). De laatste keer dat Deutsche Bank een winst van meer dan 1 miljard euro had, was in 2014. De bank is nog vrij ver verwijderd van recordwinsten, maar gezien het feit dat de bank een aantal kwartalen verlies rapporteerde, is dit zonder twijfel een positieve evolutie.

De bank heeft duidelijk gemaakt dat ze het gaspedaal niet snel zullen loslaten. Ook het rendement op eigen vermogen is positief geëvolueerd en de bank wil dit opkrikken naar de 8 procent. Dat is positief nieuws, want dat betekent dat Deutsche Bank wel eens opnieuw een aantrekkelijk dividend zou kunnen uitkeren.

De bank begint er op fundamentele basis weer goed uit te zien. Technisch zit het aandeel in een opwaartse trend die er momenteel zeer gezond uitziet, wat uiteraard betekent dat beleggers erop gokken dat het aandeel Deutsche Bank zijn mooie prestaties zal voortzetten.

Wat zeggen analisten over het aandeel Deutsche Bank?

De banken zijn echter niet erg optimistisch over het aandeel Deutsche Bank. Slechts één analist, van Société Générale, geeft het aandeel een koop rating met een koersdoel van 15 euro per aandeel. Het gemiddelde koersdoel is 11 euro per aandeel.

Datum Beurshuis Advies Koersdoel
26-mei-21 Kepler Capital Houden € 11.00
20-mei-21 Morgan Stanley Houden € 12.20
20-mei-21 UBS Houden € 12.50
17-mei-21 Citigroup Verkopen € 10.50
17-mei-21 Goldman Sachs Houden € 9.60
10-mei-21 Berenberg Bank Verkopen € 9.30
10-mei-21 Credit Suisse Verkopen € 10.00
06-mei-21 Société Générale Kopen € 15.00
06-mei-21 J.P. Morgan Houden € 11.00
06-mei-21 RBC Capital Verkopen € 11.00

 

Zelf beleggen in het aandeel Deutsche Bank bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Deutsche Bank. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod.

 

Editorial credit: Vytautas Kielaitis – Shutterstock.com

De koers van het aandeel Deutsche Bank ligt al lange tijd onder druk. Noteerde het aandeel halverwege 2015 nog boven de € 30, is hier nu nog maar € 13 van over.

Als ik kijk naar de grafiek, lijkt het alsof er een nieuwe top aanstaande is.

De problemen bij de grootste bank van Duitsland zijn niet nieuw. Uit de recente Amerikaanse stresstest bleek dat Deutsche niet opgewassen is tegen een nieuwe financiële crisis. De bank zakte voor de tweede keer op rij voor deze test.

Het technische plaatje van aandeel Deutsche Bank

Ook de recente kwartaalcijfers vielen beleggers rauw op hun dak. De bank presteerde slechter dan analisten vooraf hadden voorzien, het aandeel zette een nieuw dieptepunt in de grafiek net boven een koers van € 11.

Het technische plaatje van aandeel Deutsche Bank

Uit bovenstaande grafiek blijkt dat het aandeel Deutsche Bank zich nog altijd in een dalende trend bevindt.

Met de recente top rond € 12,85 is het aandeel exact afgeketst op de dalende toppenlijn. Ook in het kortere beeld is het aandeel Deutsche Bank duidelijk een nieuwe top aan het vormen.

Aandeel Deutsche Bank

Rond de koers van € 12,85 is een nieuwe weerstand ontstaan. Hierdoor kon het aandeel de laatste dagen niet profiteren van de opwaartse uitbraak in de Duitse DAX-index.

Vandaag lijkt de eerste dag te worden van een nieuwe correctie in het aandeel Deutsche Bank. Hier wil ik dan ook graag op inspelen.

Mijn strategie om in te spelen op een correctie aandeel Deutsche Bank

Met een optiestrategie wil ik inspelen op een nieuwe correctie van het aandeel Deutsche Bank.

Om enigszins beschermd te zijn tegen het verlies aan tijdswaarde, kies ik voor een vertical putspread. Het TWS Handelsplatform biedt u een enorme voorsprong op andere beleggers. Via dit platform is het ontzettend gemakkelijk om te handelen in optiecombinaties.

De strategie waarmee ik inspeel op een nieuwe correctie is een € 13,50 – € 11,00 putspread. De combinatie heeft een looptijd tot de expiratie in oktober 2016. In onderstaand overzicht is de combinatie toegevoegd in het TWS Handelsplatform.

LYNX Handelsplatform - Aandeel Deutsche Bank

U ziet dat ik de combinatie 10 keer heb ingenomen. Voor de gehele combinatie heb ik een prijs van € 1 betaald.

Door de combinatie toe te voegen in het TWS Handelplatform, kunt u met één klik op de knop de gehele combinatie innemen of juist weer verkopen. Zo voorkomt u dat u een deeluitvoering krijgt waardoor er een slechtere prijs wordt betaald. Daarnaast is de koers van de combinatie op een overzichtelijke manier te monitoren. Hier vindt u een duidelijke uitleg hoe u de ComboTrader kunt gebruiken.

Wat zijn de kosten en mogelijke opbrengsten?

Zoals gezegd heb ik voor de gehele combinatie een premie betaald van € 1. Gezien de multiplier van 100 die voor deze opties geldt, komt dit neer op een premie van € 1.000. Omdat de geschreven opties zijn gedekt door de gekochte opties, is de marginverplichting bij LYNX gelijk aan de betaalde premie.

Hieronder vindt u een overzicht van de optiegrieken voor deze optiecombinatie.

 Delta  Gamma  Vega  Theta
 -432  83  5  -1

Hier wordt direct de reden duidelijk waarom ik geen losse puts heb gekocht, maar juist heb gekozen voor een putspread. Het risico tegenover de optiegrieken is minimaal, zoals is terug te zien in bovenstaande tabel. Terwijl ik een positie heb van 10 spreads, is mijn totale Vega slechts 5, en de Theta -1. Voor een positie van deze grootte is dit zeer laag te noemen.

aandeel deutsche bank 4

In bovenstaand overzicht is terug te zien dat mijn winst is gemaximaliseerd tot € 1.500. De reden hiervan is mijn gekochte put met uitoefenprijs € 11 (€ 13,50 – € 11,00= € 2,50).

Haal €1 (de betaalde premie) van deze €2,50 af en de maximale winst van € 1,50 per combinatie is berekend.

Mijn verlies is ook gemaximaliseerd tot de betaalde premie, dit komt neer op € 1.000 voor de hele positie. Mocht de positie tegen mij inlopen, dan wil ik niet wachten totdat alle premie verloren is gegaan.

Zelf hanteer ik een maximaal verlies tot een premie van € 0,50 voor de hele positie. Dit komt neer op een verlies van € 500.

Is het noodzakelijk om te wachten tot expiratie?

Uiteraard ben ik niet verplicht om deze positie aan te houden tot de expiratie in oktober. Mocht het aandeel Deutsche Bank in de tussentijd al flink in waarde dalen, dan is het mogelijk om tussentijds al mijn positie te sluiten en de winst te verzilveren.

Mocht het zover komen, dan kom ik hiervoor graag bij u terug.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft een positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel Deutsche Bank kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Deutsche Bank. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Het kan beleggers haast niet ontgaan zijn dat Deutsche Bank in zwaar weer zit. De koers van het aandeel Deutsche Bank heeft in de afgelopen twaalf maanden ruim 60% van haar beurswaarde verloren, een teken aan de wand. De afgelopen tijd heb ik met enige regelmaat de vergelijking met Lehman Brothers voorbij zien komen, dit vereist volgens mij geen verdere toelichting. Beleggers die langer meedraaien weten hoe het daar in 2008 is geëindigd.

Vanochtend heeft Deutsche Bank de cijfers van het tweede kwartaal naar buiten gebracht. Achter de streep bleef een kleine winst over van € 18 miljoen. In het tweede kwartaal van vorig jaar was er een winst van € 796 miljoen. Het is aardig om de winstverwachtingen van analisten erbij te pakken; die kwamen uit op een bandbreedte tussen de + € 524 miljoen en – € 1.8 miljard. Ja, het moge duidelijk zijn, banken vallen net even in een andere league qua voorspelbaarheid van de cijfers. Wat mij betreft is er wel één duidelijke voorspeller; de koers.

De koers van het aandeel spreekt boekdelen. Deutsche Bank is diep weggezakt, heel diep. Dit zorgt voor kopzorgen op de financiële markten. Het is een systeembank en verdere verzwakking leidt ongetwijfeld tot een toename van de onzekerheid in algemene zin. Hoe graag ik ook zou willen geloven dat alles goed komt, zie ik de problemen voor Deutsche Bank eerder toenemen dan afnemen.

aandeel deutsche bank 1De koersreactie na de bekendmaking van de cijfers is vanochtend niet al te best. Kortstondig stond een plusje op de borden tijdens de voorbeurshandel, om daarna gelijk de min in te duiken. Het aandeel noteert bijna 5% lager op een koers van € 12,20. Dit is nog iets boven het dieptepunt van begin juli, maar veel scheelt het niet. Dit is mijn eerste richtpunt, om daarna de grens van € 10 op te zoeken.

Wat te doen met het aandeel Deutsche Bank?

Opties zijn de ideale instrumenten om in te spelen op een verdere daling van het aandeel Deutsche Bank. Met opties kan je als belegger zoveel kanten op en met de juiste combinatie kunt u een uitstekende risk/reward creëren. Om een beeld te krijgen van de optieprijzen op Deutsche Bank, kunt u de OptieTrader binnen het TWS Handelsplatform gebruiken. De opties worden verhandeld op de DTB, de Deutsche Terminbörse, onderdeel van Eurex.

aandeel deutsche bank 2Wat betreft de looptijd van de opties vind ik september net even te kort, dus kies voor de oktober serie. Een putspread met uitoefenprijzen 12 – 10 is op te zetten voor ongeveer € 0,60, waarmee de potentiële winst wel beperkt wordt tot € 2 per optieconstructie. Het voordeel van dit soort constructies is de skew van de puts. Naarmate de putoptie verder out-of-the-money ligt, neemt de volatiliteit toe. Dit betekent dat de opties gewaardeerd worden tegen meer beweging en dus relatief duurder zijn. Deze opties verkoop ik juist.

aandeel deutsche bank 3Het verlies aan tijdswaarde is voor nu minimaal, juist door het combineren van de opties. Een punt van discussie is de manier van opzet bij het inspelen op een daling. Is het verstandig om überhaupt een putoptie te schrijven onder de gekochte putoptie? Naar mijn idee wel. Zoals ik aangaf limiteer je hiermee wel de potentie bij een eventuele daling, anderzijds neemt de investering af en blijft het verlies bij een zijwaartse koers in eerste instantie beperkt.

aandeel deutsche bank 4Een alternatieve strategie is het schrijven van een calloptie, waarmee juist premie wordt ontvangen. Bij een gelijkblijvende of dalende koers van het aandeel wordt zo winst gerealiseerd, als is deze gelimiteerd tot de ontvangen optiepremie. Het nadeel is dat het potentiële verlies groot kan zijn wanneer de koers oploopt. En dit is natuurlijk niet uit te sluiten. Ik voel me daarom een stuk comfortabeler bij een gekochte putspread, die ook als een soort natuurlijke ‘hedge’ kan dienen op een aandelenportefeuille. Ik kan me namelijk moeilijk voorstellen dat Deutsche Bank bij een dalende markt een outperformance laat zien. Met deze strategie kunt u daarom indirect een stukje van de portefeuille afdekken.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft een positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Aandelen kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Waarom in aandelen van Deutsche Bank beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Deutsche Bank. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Deutsche Bank kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Deutsche Bank

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Deutsche Bank : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Deutsche Bank: Bedrijfsinformatie Deutsche Bank AG

Deutsche Börse werd opgericht in 1993 en is de eigenaar van Frankfurter Wertpapierbörse. Eveneens stond Deutsche Börse aan de wieg van Eurex. Het bedrijf spits zich toe tot de ontwikkeling en commercialisering van handelsplatformen, aanbieden van beursgegevens. Er zijn vier divisies binnen Deutsche Börse: Clearstream, Eurex, Market Data & Services en Xetra. Deutsche Börse is via Xetra goed voor meer dan 90 procent van het volume op de Duitse aandelen. Via Eurex worden derivaten zoals opties en futures verhandeld. De divisie Clearstream verzorgt op haar beurt de clearing van de effecten. De gegevens zoals prijzen en indexen worden aangeboden via de divisie Market Data & Services.

Address
DEUTSCHE BANK AG
Taunusanlage 12
60262 Frankfurt am Main
Deutschland

Phone
+49-69-910-00

Fax
+49-69-910-34225

Email
db.ir@db.com

Internet
www.db.com